ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-11-2020

Εφημερία στο ΑΧΕΠΑ με μόλις δύο κρεβάτια ΜΕΘ

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Εφημερία στο ΑΧΕΠΑ με μόλις δύο κρεβάτια ΜΕΘ

Την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείου αναφοράς της Θεσσαλονίκης, περιγράφει η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ελένη Γκέκα. Το νοσοκομείο ξεκίνησε την σημερινή του εφημερία με μόλις δύο κρεβάτια ΜΕΘ και 230 ασθενείς Covid ενώ μέχρι τη λήξη της το πρωί της Πέμπτης και με τις νέες εισαγωγές που θα προκύψουν, ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τους 300.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι εκεί, το νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία του με το προσωπικό στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης και με την αγωνία ότι δεν υπάρχει κενό κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με σοβαρή πνευμονία, που θα χρειαστούν διασωλήνωση.

Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΑΧΕΠΑ έχουν προστεθεί μέχρι σήμερα τρεις Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι. Στις ΜΕΘ το προσωπικό δεν επαρκεί, όπως λένε, ενώ ελλείψεις υπάρχουν σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, υπαλλήλους τεχνικής υπηρεσίας κλπ.

Καλύτερα είναι τα πράγματα στις κλινικές Covid, στις οποίες δεν χρειάζεται προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση. Έτσι έχουν επιστρατευθεί γιατροί όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτές από άλλες κλινικές. Κι εκεί φυσικά υπάρχουν ελλείψεις, όπως λένε οι εργαζόμενοι, καθώς υπήρχαν και πριν από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Δραματικές εικόνες περιγράφει και ο εντατικολόγος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Τσάπας σχετικά με την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης.

Όπως ανέφερε, το πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, καθώς τα κρεβάτια για διασωληνωμένους μέσα στις εντατικές δεν επαρκούν και πλέον διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε χώρους εκτός εντατικής – σε χώρους ανάνηψης χειρουργείων, σε χειρουργικές αίθουσες και σε άλλους χώρους με την κατάλληλη υποδομή ώστε να συνδέονται οι αναπνευστήρες.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge