ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-11-2020

Συναγερμός για Θεσσαλονίκη: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη για νέα μέτρα και σκληρό lockdown

Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός για Θεσσαλονίκη: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη για νέα μέτρα και σκληρό lockdown

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον Σωτήρη Τσιόδρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη μετά την ραγδαία αύξηση στα κρούσματα από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα. Στο τραπέζι είναι προτάσεις για ακόμη πιο σκληρό lockdown και νέα μέτρα.

Ο συναγερμός σήμανε μετά τη μεγάλη αύξηση στα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είναι διπλάσια σε σχέση με την Αττική! Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην τεράστια έκρηξη σε κρούσματα στη Θεσσαλονίκη μέσα σε ένα μόλις 24ωρο: Όπως επισήμανε ο υπουργός 905 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη, ενώ χθες ήταν 595. Στην Αττική καταγράφονται 564 ενώ χθες ήταν 513. Πάντως, ο κ. Κικίλιας δήλωσε για άλλη μια φορά πως η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Δεν χρειάζεται να τονίσω το πόσο σημαντική και κρίσιμη είναι η κατάσταση που βιώνει η χώρα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην τεράστια πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα είπε ότι ο κ. Τσιόδρας του έστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή, επισημαίνοντας ότι «όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο”». Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Έβρο, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. Σημείωσε δε ότι «μπαίνουμε σε χειμωνιάτικες μέρες, οι κλιματικές συνθήκες δεν βοηθούν».

Τα νέα μέτρα στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι λοιμωξιολόγοι είχαν προτείνει:

-κλείσιμο των χερσαίων συνόρων
-πιο σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη
-περιορισμό, αλλιώς «κόφτη» στα sms για μετακινήσεις

Σημειώνεται ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα και τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου. Στην επιστολή αυτή τόνιζαν μεταξύ άλλων ότι «επειδή το επιδημιολογικό προφίλ της πόλης είναι επιβαρυμένο κρίνεται αναγκαία η εφαρμογή μέτρων ολοκληρωτικού lockdown».

Αύξηση, εξάλλου, του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, αλλά με επιβραδυντικούς ρυθμούς, συνεχίζει να καταγράφεται από τη διεπιστημονική ομάδα ερευνητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η πόλη μπήκε νωρίτερα σε καραντίνα, συμπληρώνοντας ήδη δύο βδομάδες σε καθεστώς lockdown. Οι μετρήσεις αυτής της βδομάδας από ΑΠΘ και την ΕΥΑΘ (μέχρι και την Τρίτη 17.11) δείχνουν ότι είμαστε μιάμιση φορά πάνω από τις μετρήσεις της προηγούμενης βδομάδας ενώ την προηγούμενη βδομάδα το ιικό φορτίο ήταν δυόμιση φορές πάνω σε σχέση με την προ-προηγούμενη βδομάδα.

Σήμερα και οι 13 μεθοριακοί σταθμοί στην Βόρεια Ελλάδα είναι κλειστοί ενώ ανοιχτό παραμένει το τελωνείο του Προμαχώνα από όπου μπορούν να περνούν στη χώρα Ευρωπαίοι πολίτες αφού πρώτα προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge