ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-11-2020

ThessIntec: Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε τεχνολογικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς

ThessIntec: Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε τεχνολογικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

«Ξεπεράστηκε το τελευταίο, γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει για την υλοποίηση του ThessIntec», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Κι αυτό, καθώς σε νομοσχέδιο του υπουργείου, που ψηφίστηκε μέσα στην εβδομάδα, συμπεριλαμβάνεται διάταξη, όπου καθορίστηκε το τίμημα μεταβίβασης της έκτασης, στην οποία θα εγκατασταθεί το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς, από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στην «THESSINTEC A.E.».

Στο πλαίσιο της διάταξης, προβλέπεται, συγκεκριμένα, πως από τα ενοίκια που θα εισπράττει η εταιρία του ThessIntec από μακροχρόνιες μισθώσεις, το 0,75% θα πηγαίνει προς την «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας».

«Το ThessIntec ξεκινάει το ταξίδι του», δήλωσε ο κ. Δήμας, προσθέτοντας πως αξιοποιείται μία ανεκμετάλλευτη έκταση 760 στρεμμάτων στον Δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο Τεχνολογικό Πάρκο, που αναμένεται να προσελκύσει εταιρίες οι οποίες επενδύουν σε Κέντρα Ερευνας & Ανάπτυξης (R&D), Τεχνοβλαστούς από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Ολα αυτά θα διαμορφώσουν ένα πρωτότυπο οικοσύστημα καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετατρέποντάς την σε τεχνολογικό κόμβο των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση του project, αναμένεται να παραχθούν νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιστροφή του brain drain», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΠΗΓΗ eleftherostypos.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge