ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-11-2020

Συνταξιούχοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την άγρια καταστολή στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Το συνταξιουχικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί

Συνταξιούχοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την άγρια καταστολή στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», στη σημερινή διά περιφοράς συνεδρίασή της, με ομόφωνη απόφαση καταγγέλλει στους συνταξιούχους της πόλης και του Νομού την κυβέρνηση, για την άγρια καταστολή και την αστυνομική βία πού διέταξε, ενάντια στις πειθαρχημένες, αλλά και με όλα τα μέτρα προστασίας, συμβολικές κινητοποιήσεις, για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, προφανώς με εντολή της κυβέρνησης, να απαγορευτούν σε όλη τη χώρα οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, από το πρωί της 16ης μέχρι το βράδυ της 18ης Νοέμβρη, πολύ λίγους πείθει ότι είχε στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αντίθετα επιβεβαιώνει ότι ήταν το αποκορύφωμα του συγκρουσιακού κλίματος που καλλιέργησε, μέρες πριν, η κυβέρνηση, για να υπηρετήσει τους πραγματικούς της στόχους, που δεν είναι άλλοι από το να απαλλαγεί από τις αποκλειστικές ευθύνες που την βαραίνουν, για την διαχείριση της πανδημίας, για τους εκατοντάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, τις τραγικές ελλείψεις του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αφ΄ ενός, και αφ΄ ετέρου, την στιγμή που η χώρα μας στο σύνολό της μετατρέπεται σε ΑμερικανοΝατοϊκή βάση, να απαγορεύσει να ακουστούν τα και σήμερα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου, «έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».

Τέτοιες αποφάσεις, του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ζωντανεύουν στη μνήμη μας βιώματα από τις εποχές εκείνες, που οι διώξεις των πρωτοπόρων αγωνιστών ήταν καθημερινή πρακτική των μηχανισμών καταστολής του κράτους, γι αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες εποχές.

Η επαλήθευση, ότι ήταν προσχηματική η επίκληση της πανδημίας και η προστασία της δημόσιας υγείας, για την απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, βρίσκεται και στο σχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2021, που έχει κατατεθεί στη Βουλή και στο οποίο προβλέπεται μείωση κατά 572 εκατ. ευρώ των δαπανών για την υγεία, σε σύγκριση με το 2020, την στιγμή που ο Κορονοϊός «θερίζει» στη χώρα μας και που, κατά τα άλλα, η κυβέρνηση κάνει «ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να μας προστατέψει από την πανδημία.

Οι συνταξιούχοι και πριν την πανδημία, συμπορεύτηκαμε με τους υγειονομικούς, διεκδικώντας μαζί μέτρα για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και από την εκδήλωσή της και μέχρι σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τα αιτήματά τους, γιατί είναι αιτήματα που αφορούν εμάς τους ίδιους, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Μαζί με τα δικά μας αιτήματα, συμμετείχαμε ενεργά στους αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί τους, για να μην περάσουν τα βάρβαρα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης, να εξαφανίσει κάθε εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό και δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Σαν κοινωνική ομάδα ιδιαίτερα ευάλωτη στην πανδημία, μας στερείται η δυνατότητα να βρεθούμε μαζικά μαζί τους στην 24ωρη απεργία που ετοιμάζουν την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020, γι αυτό αντιπροσωπείες της Διοίκησης που θα δώσουν το αγωνιστικό τους παρών, σε όποιες μορφές κινητοποίησης αποφασιστούν, θα εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του συνόλου των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης στον δίκαιο αγώνα τους.

Το συνταξιουχικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής του λαού, την διασφάλιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη θωράκιση του Δημόσιου συστήματος υγείας, με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό, επάρκεια υλικών και μέσων ατομικής προστασίας, άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, δωρεάν υπηρεσίες υγείας, δωρεάν φάρμακα, επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge