ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-11-2020

ΕΚΘ: Αδιανόητη απόφαση τα πρόστιμα στους εργαζόμενους για μή χρήση μάσκας

Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους εργαζόμενους

ΕΚΘ:  Αδιανόητη  απόφαση τα πρόστιμα στους εργαζόμενους   για μή χρήση μάσκας

«Η Απόφαση 71342 στο ΦΕΚ 4899 (4/11/2020) αναφέρει ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας θα επιβαρύνει τον εργαζόμενο και όχι την επιχείρηση, την ώρα που η τελευταία ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους εργαζόμενους μη τηρώντας σε πολλές περιπτώσεις τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ την ευθύνη παροχής και τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας όπως ορίζεται στην εργατική νομοθεσία, την έχει ο εργοδότης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν κάτω από την πίεση που δημιουργούν οι ασφυκτικές συνθήκες της πανδημίας, θεωρούμε αδιανόητη την απόφαση της κυβέρνησης να μετακυλήσει το βάρος των προστίμων στους εργαζόμενους δίνοντας τους τη χαριστική βολή.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει την απαράδεκτη διάταξη και να προστατεύσει τους εργαζόμενους διασφαλίζοντας τα απαραίτητα μέσα προστασίας και όχι να στέκεται ως τιμωρός απέναντι τους.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εργατικό (Εργατοϋπαλληλικό) Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge