Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-11-2020

Εντός της εβδομάδας έτοιμο το νοσοκομείο εκστρατείας στο πάρκινγκ του 424

Ενισχύονται οι ιδιωτικές κλίνες που τίθενται στη διάθεση του ΕΣΥ

Εντός της εβδομάδας έτοιμο το   νοσοκομείο εκστρατείας στο πάρκινγκ του 424
fontsize

Ο υφυπουργός Εθνικής άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης (ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνδρομής του υπουργείου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης λόγω του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός επιθεώρησε την μονάδα εκτάκτων αναγκών που στήνεται στο προαύλιο του 424 ΓΣΝΕ κι ανέφερε ότι η μονάδα θα δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σχετικά με την πρόοδο των εργασιών είπε πως απομένουν μόνο οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες και θα είναι έτοιμη εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Το κινητό αυτό νοσοκομείο» όπως διευκρίνισε ο κ Στεφανής «δημιουργείται για κάποια πολύ δυσκολη κατάσταση και στο πλαίσιο του σχεδιασμού που πάντα οι ΕΔ έχουν, εξετάζοντας και προγραμματίζοντας για την επόμενη ημέρα».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ Στεφανής τόνισε ότι «από την αρχή του 2020 οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλαπλές κρίσεις και μέχρι τώρα τις έχουν φέρει όλες σε πέρας. Στην αρχή, η κρίση στον Έβρο στην συνέχεια η κρίση στην θάλασσα και ενδιάμεσα και μετά η υγειονομική κρίση. Από την πρώτη στιγμή αυτής της τελευταίας κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις σε πάρα πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας προχωρούν στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

Καθημερινά ο κ υπουργός, ο κ Παναγιωτόπουλος, έχει συχνές επαφές με τον κ Κικίλια και εγώ με τον Κοντοζαμάνη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν πάντοτε την επόμενη ημέρα, σχεδιάζουν με βάση το χειρότερο δυνατό να συμβεί. Έτσι λοιπόν στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναπτύξαμε στο 424 την κινητή υγειονομική μονάδα ειδικών αποστολών,το ΚΥΜΕΑ. Γιατί γίνεται αυτό...Για να υπάρχει πρόβλεψη για το μέλλον. Υπάρχει αισιοδοξία ότι πολύ γρήγορα η Θεσσαλονίκη θα ανακάμψει και πολύ γρήγορα θα δούμε φως σ αυτή την σκληρή κατάσταση.

Ανεξάρτητα από αυτό, εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Κοιτάξτε, από την πρώτη στιγμή την βαθιά εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κρίση αυτή. Βρισκόμαστε παντού. Είναι καθημερινή η παρουσία μας ,μαζί με το Υπουργείο Υγείας. Στα σημεία εισόδου της χώρας 136 στελέχη των Ε.Δ. βοηθούν και συνδράμουν το Υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε όλες τις εισαγωγές. Για τα ακριτικά νησιά:Οι γιατροί μας,οι στρατιωτικοί γιατροί είναι εκεί και βοηθάνε καθημερινά την ελληνική κοινωνία. Στα νοσοκομεία μας, οι γιατροί στηρίζουν τους τοπικούς υγειονομικούς που βρίσκονται εκεί, σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν διατεθεί κλίνες και ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19».

Είμαστε πολύ περήφανοι για το υγειονομικό προσωπικό μας και δεν αναφέρομαι μόνο στο στρατιωτικό , ο κ Κικίλιας και ο κ Κοντοζαμάνης το λένε καθημερινά, όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη ιδιαίτερης αισιοδοξίας , είναι μια πόλη αγαπημένη,την έχω υπηρετήσει και εδώ ως διοικητής του Γ. Σ.Σ. Είμαι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά και με σωστή αντίληψη του τι ακριβώςς πρέπει να κάνουμε γρήγορα θα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα» κατέληξε ο υφυπουργός.

Οπως ανακοινώθηκε, μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Αλκ. Στεφανής συναντήθηκε διαδοχικά με τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, τον διοικητή του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου, τον διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτριο Πύρρο, τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη, καθώς και με τους Βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη και Δημήτρη Κούβελα.


Στις 410 οι κλίνες του Ομίλου Euromedica που θα διατίθενται για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19

Την ενίσχυση των ιδιωτικών κλινών που τίθενται στη διάθεση του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για εθελούσια χρήση 200 επιπλέον κλινών από τον όμιλο Euromedica για ασθενείς COVID-19.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός και η εκβάθυνση των εκβολών του ποταμού Λουδία
Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός και η εκβάθυνση των εκβολών του ποταμού Λουδία

Πατουλίδου: Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας

Καλαφάτης: Τιμούμε τη Μνήμη των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος
Καλαφάτης: Τιμούμε τη Μνήμη των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Kατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης

Στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος από τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας
Στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος από τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας

«Το πιο ισχυρό εμβόλιο ενάντια στη λήθη είναι η Παιδεία και η μνήμη - Ποτέ ξανά»

Συναντήσεις Καράογλου στη Θέρμη
Συναντήσεις Καράογλου στη Θέρμη

Επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θέρμης και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή

Σταθερά χαμηλό το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης
Σταθερά χαμηλό το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει το ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ