ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-11-2020

Οργή στη Θέρμη για τις διακοπές ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Θέρμης για πολύωρες διακοπές ρεύματος σε Τρίλοφο, Καρδία και Πλαγιάρι

Οργή στη Θέρμη για τις διακοπές ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ

Παρέμβαση προς τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έκανε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, διαμαρτυρόμενος για τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης στις περιοχές Τριλόφου, Καρδίας και Πλαγιαρίου, εξ αιτίας των οποίων, πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας την οποία υφίστανται οι καταναλωτές, προκλήθηκαν και σημαντικές βλάβες σε επαγγελματικές και οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.

Σε επιστολή του προς τους επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Μακεδονίας Θράκης ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει πως “τον τελευταίο μήνα παρατηρούνται συχνές και πολύωρες, μη προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος οι οποίες δημιουργούν σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων και στην οικονομική ζωή της περιοχής, προκαλώντας εκτός από την ταλαιπωρία, σημαντικές ζημίες σε εξοπλισμούς καταστημάτων, οικιακές συσκευές κ.λπ., αλλά και κίνδυνο απώλειας ζωής, αφού υπάρχουν πολίτες που εξαρτώνται από μηχανήματα ζωτικής σημασίας, όπως για παράδειγμα συσκευές υποστήριξης της αναπνευστικής λειτουργίας”.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει επίσης ότι παρατηρείται “ελλιπής πληροφόρηση των καταναλωτών, αφού καλώντας τον 5ψήφιο αριθμό για τη δήλωση των βλαβών, δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που να ενημερώσει σχετικά με το μέγεθος της ζημίας και τον εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης”.

Πέρα από την υποχρέωση του ΔΕΔΔΗΕ να λαμβάνει “όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε, όχι μόνο να αντιμετωπίζονται, αλλά και να προλαμβάνονται βλάβες στο δίκτυο”, ο δήμαρχος Θέρμης υπογραμμίζει την υποχρέωση του Διαχειριστή “για έγκαιρη και με κάθε πρόσφορο μέσο ενημέρωση των καταναλωτών σε περιπτώσεις επικείμενης διακοπής ρεύματος ή και έκτακτης διακοπής, προκειμένου να προληφθούν βλάβες στις συσκευές των καταναλωτών από τη διακοπή και την επανεκκίνηση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας”.

Αναφέρει ότι καθημερινά φτάνουν στο δήμο διαμαρτυρίες, προφορικές και έγγραφες, από κατοίκους και επαγγελματίες των περιοχών στις οποίες σημειώνονται οι διακοπές ηλεκτροδότησης τις οποίες υπογράφουν εκατοντάδες πολίτες. Σημειώνει, δε, πως οι καταναλωτές και κυρίως οι επαγγελματίες “θα αρχίσουν σύντομα να καταθέτουν αγωγές αποζημίωσης”.

Ο δήμαρχος Θέρμης ζητά από τον ΔΕΔΔΗΕ έγγραφη ενημέρωση για τους λόγους που προκάλεσαν τις πρόσφατες πολύωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει η εταιρεία ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι “ο δήμος απαιτεί να πληροφορηθεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα το οποίο προκαλεί αυτές τις αλλεπάλληλες πολύωρες διακοπές. Εάν υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος, με τη δημιουργία υποσταθμού στην περιοχή, εμείς είμαστε πρόθυμοι να παραχωρήσουμε τον αναγκαίο χώρο. Γι’ αυτό ζητάμε συνάντηση με τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση”.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge