Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αθανάσιος Κύριλλος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.2
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-11-2020

Και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης στην πανελλαδική απεργία

Η ανακοίνωση της ΕΝΙΘ

Και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης  στην πανελλαδική απεργία
fontsize
Εχει λήξει στις: Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου καλεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση της. Οπως αναφέρει, θα υπάρξουν συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες κάθε νοσοκομείου, με την τήρηση των μέτρων προστασίας. Επίκεντρο της κινητοποίησης θα είναι η πύλη του Ιπποκρατείου στις 9:00.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε υγειονομικό εργαζόμενο που σήμερα διακινδυνεύει τη ζωή του για να δώσειμε περιορισμένα όπλα και ελάχιστες εφεδρείες τη μάχη με την πανδημία.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας γίνεται χειρότερη μέρα με την ημέρα. Οι απλές κλίνες νοσηλείας ασθενών με COVIDεξαντλούνται, καθώς νοσηλεύονται πάνω από 1000 ασθενείς στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν με 100% πληρότητα. Το λιγοστό προσωπικό, το οποίο αποδεκατίζεται ακόμα παραπάνω καθώς εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν νοσήσει ή είναι σε καραντίνα, είναι εξουθενωμένο, αλλάμε την υπερπροσπάθεια τουαγωνίζεται να κρατήσει όρθιοτο ΕΣΥ, θυσιάζοντας ακόμα και την ζωή του για την υγεία του λαού. Οι τραγικές ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα ελάχιστο προσωπικό να αναλαμβάνει την περίθαλψη των εκατοντάδων ασθενών, που με τις δυσκολίες που έχει η νοσηλεία ασθενών με COVID, οδηγούν στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσειτην πανδημία, γνωρίζοντας τις τεράστιες ελλείψεις του ΕΣΥ για τις οποίες δεν έκανε τίποτα, ανέστειλε χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, την λειτουργία ολόκληρων κλινικών, μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε μίας νόσου, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη όλους τους ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Την ίδια ώρα, αξιοποιεί με επικοινωνιακά τερτίπια, τις ηρωικές πράξεις των υγειονομικών που εθελοντικά ρίχνονται στην μάχη όπου υπάρχει COVID, για να καλύψει τις εγκληματικέςευθύνες που δεν προχώρησε στααναγκαία μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, στα οποία δεν προχωράει ακόμα και τώρα που η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

Ακόμα και τώρα όμως η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει τις προτάσεις των νοσοκομειακών ιατρών, που από την αρχή της πανδημίας ζητούσαν, εκτός των άλλων, επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημιώσεις. Με την συνολική επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτών ιατρών μπορεί να καθοριστούν κεντρικά οι δυνατότητες και να σχεδιαστεί η κατανομή όλων των εφεδρειών σε υγειονομικούς στις δομές που υπάρχει ανάγκη στελέχωσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αντίθετα, η κυβέρνηση «επιτάσσει» μόνο δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους μετά από παζάρια, με την «επίταξη» να είναι επί πληρωμή σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την κυβέρνηση ήδη να έχει υποσχεθεί εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις στους κλινικάρχες. Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι την ώρα που ο λαός της Θεσσαλονίκης υποφέρει από την πανδημία,το μόνο πουτους νοιάζει είναι τα παζάρια για τα κέρδη τους, ενώ ήδη έχουν θησαυρίσει από την ανάγκη περίθαλψης του λαού όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ένα είναι σίγουρο.Ο λαός και οι υγειονομικοί έχουμε αναλάβει την ευθύνη αυτής της μάχης. Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση συνεχίζει να προτάσσει την ατομική ευθύνη και να μην αναλαμβάνει την δικιά της τεράστια ευθύνη για λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ και μείωσης της διασποράς στα σχολεία, στα ΜΜΜ και τους μεγάλους χώρους εργασίας, που αποτελούν πραγματικές υγειονομικές βόμβες. Υποκριτικά, ρίχνει την ευθύνη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα, στοχεύοντας πάνω από όλα στην δημιουργία σιγής νεκροταφείου στο κίνημα, σε όποιον τολμάει να διεκδικεί τα αυτονόητα.

Η κατάσταση είναι στα χέρια μας. Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση. Η ίδια πολιτική που μας έφτασε εδώ συνεχίζεται και σήμερα. Ο σκοπός τους δεν είναι να σώσουν ανθρώπινες ζωές αλλά να προστατεύσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θα επιτρέψουμε στους υπαίτιους αυτής της κατάστασης να περάσουν την εγκληματική τους πολιτική ανενόχλητοι. Όπως δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την προστασία της ζωής, έτσι θα αντισταθούμε και στην προσπάθεια να μας φιμώσουν. Προχωράμε σε συμβολικές κινητοποιήσεις στις 26/11 στις πύλες των νοσοκομείων, οι οποίες πρέπει να γίνουν φάροι ελπίδας για τον αγωνιζόμενο λαό και για τους εργαζόμενους που δίνουν επίσης τη μάχη για την απεργία στους άλλους χώρους δουλειάς.

Ο μόνος δρόμος είναι να τους αναγκάσουμε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Δηλώνουμε απερίφραστα: Δεν θα μας κλείσετε το στόμα! Όσες ΑΥΡΕΣ κι αν βγάλετε στους δρόμους, όσες διαδηλώσεις κι αν απαγορεύσετε, όσες δυνάμεις καταστολής κι αν επιστρατεύσετε, δεν θα γλιτώσετε την ευθύνη που στο τέλος θα σας φορτώσει ο λαός.

Παίρνουμε θέση μάχης και διεκδικούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η κυβέρνηση να προχωρήσει στα εξής μέτρα:

• Η επιβράδυνση της διασποράς είναι πολύ κρίσιμη ανάγκη σε αυτή τη φάση και απαιτεί μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση και απομόνωση κρουσμάτων. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη κλιμακίων του ΕΟΔΥ όπως και στελέχωση της ΠΦΥ για να ανταποκριθεί σε μαζικής κλίμακας ελέγχους κατά περιοχή αλλά κυρίως στους μεγάλους χώρους δουλειάς που η κατάσταση είναι σήμερα ανεξέλεγκτη. Σε αυτά τα πλαίσια επιβάλλεται η επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων (τα οποία σήμερα κάθονται και σκουριάζουν) ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μειωθεί ο συγχρωτισμός.

• Γρήγορη ολοκλήρωση όλων των εργασιών και διαδικασιών που απαιτούνται για να μπουν σε λειτουργία τα ΛΟΙΜΩΔΩΝ και ΠΑΝΑΓΙΑ. Αξιοποίησή τους με κάθε πρόσφορο τρόπο.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων σε νοσοκομεία και ΠΦΥ ως μόνη προϋπόθεση για να αυξηθούν πραγματικά οι ΜΕΘ και να λειτουργήσουν οι υπόλοιπες υπηρεσίες υγείας που σήμερα είναι καταργημένες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εκτός ότι καλύπτουν οργανικές θέσεις, δίνουν σήμερα παλικαρίσια τη μάχη όπως ακριβώς και οι μόνιμοι. Φτάνει πια στο “διαίρει και βασίλευε”.

• Κανονική Επίταξηόλων των δομών του κλάδου της ιδιωτικής υγείας. Κλινικές και εργαστήρια να ενταχθούν άμεσα στον έλεγχο του κράτους και οι κατά τόπους ΥΠΕ να ενημερωθούν τώρα για τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, κλίνες νοσηλείας και το εξειδικευμένο προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων. Καμία προστασία της κερδοφορίας αυτών που όσο ο λαός βασανίζεται νοιάζονται μόνο για τα ταμεία τους και ακόμα και στις πιο κρίσιμες ώρες αρνούνται να συστρατευτούν. Εννοείται ότι τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων αναλαμβάνει το κράτος να καλύψει στο ακέραιο.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 26/11 και προχωράμε σε συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες κάθε νοσοκομείου, με την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Αξιολογήστε το άρθρο
Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Tακτική συνεδρίαση  Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
Tακτική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Mε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Σιμόπουλος: Άνευ περιεχομένου η μετεγκατάσταση στη Σίνδο της ΔΕΘ
Σιμόπουλος: Άνευ περιεχομένου η μετεγκατάσταση στη Σίνδο της ΔΕΘ

Nα αρχίσει άμεσα η διοχέτευση πόρων για την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Διακοπή νερού την Τρίτη στη Θέρμη λόγω εργασιών
Διακοπή νερού την Τρίτη στη Θέρμη λόγω εργασιών

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ύδρευσης στην επέκταση

Εισαγγελική έρευνα ζητά ο πρύτανης του ΑΠΘ για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης
Εισαγγελική έρευνα ζητά ο πρύτανης του ΑΠΘ για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Διερεύνηση των καταγγελιών φοιτητριών ότι έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες

Νέες σχολικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Νέες σχολικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Δύο γυμναστήρια και ένα Δημοτικό σχολείο

Θολό το νερό στο Πλαγιάρι - τί συμβουλεύει ο Δήμος Θέρμης
Θολό το νερό στο Πλαγιάρι - τί συμβουλεύει ο Δήμος Θέρμης

Ενημέρωση των κατοίκων της Κοινότητας Πλαγιαρίου από τη ΔΕΥΑ Θέρμης


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ