ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-11-2020

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης καθώς και στις διαδηλώσεις, καλεί η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, εξακολουθεί να αφήνει έκθετο το λαό. Ακόμα και τώρα αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού. Αδιαφορεί για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκανε το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αντίθετα επέμεινε στην πολιτική του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες, χωρίς μέτρα προστασίας και κατέφυγε στο κλείσιμο των σχολείων, υποβαθμίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική απέναντι στο λαό.

Αντί λοιπόν να κάνει τα αυτονόητα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία και με το δόγμα της «ατομικής ευθύνης», προσπαθεί να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική της.

·Με απαγορεύσεις, χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Αυτό επιβεβαιώνουν τα ακραία και χουντικής έμπνευσης κατασταλτικά μέτρα που εξαπέλυσε με την άγρια αστυνομική βία, το πογκρόμ συλλήψεων και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων με μοναδικό στόχο να καταστείλει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

·Με το νέο νομοσχέδιο “Βρούτση” η κυβέρνηση χτυπά βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις καταργώντας το οχτάωρο και παγιώνοντας το απαράδεκτο καθεστώς της 10ωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών. Νομοθετεί νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που επιχειρούν να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, και τη διαδήλωση.

·Στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται με αριθμούς μια νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα. Νέα επίθεση στα δημόσια αγαθά, στην Υγεία, την Παιδεία, το ρεύμα, το νερό και την στέγη.

Η πολιτική αυτή μπορεί να ανατραπεί

Φουντώνει η αγανάκτηση ενάντια στην κυβέρνηση με τις χουντικές απαγορεύσεις, τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, γιατί αφήνει ακάλυπτο το λαό απέναντι στην πανδημία με την ανυπαρξία μέτρων προστασίας και τη μέθοδο του «μένουμε σπίτι» και δε μιλάμε! Στις 12 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με απεργία και δεκάδες συγκεντρώσεις στις πύλες σε όλη τη χώρα έστειλαν το μήνυμα του αγώνα και έδειξαν ποια είναι η πραγματική ασπίδα προστασίας της υγείας όλου του λαού. Στις 17 Νοέμβρη τα αυταρχικά σχέδια και οι απαγορεύσεις συνάντησαν την αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων.

Στις 26 Νοέμβρη συνεχίζουμε με απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις δολοφονικές επιλογές της κυβέρνησης. Η πανεργατική απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, η ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι ένα μεγάλο βήμα στον αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας

– Για το δικαίωμά μας στην ζωή και την υγεία, ενάντια στην άθλια κυβερνητική πολιτική που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία στο όνομα των συμφερόντων.

– Για το δικαίωμα στην δουλειά, τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία και στοχεύει στη διάλυση των σωματείων.

– Για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

– Για την απάντηση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας στο όργιο καταστολής της κυβέρνησης, ενάντια στις διώξεις αγωνιστών και τα πρόστιμα στις πορείες του Πολυτεχνείου.

Την Πέμπτη 26/11 απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή συγκέντρωση.

Διεκδικούμε

– Στήριξη της δημόσιας Υγείας με εξοπλισμό, υλικά, άνοιγμα ΜΕΘ, ενίσχυση με μόνιμους διορισμούς προσωπικού.

– Επίταξη Ιδιωτικής Υγείας χωρίς αποζημίωση.

– Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.

– Ανοιχτά σχολεία με μέτρα προστασίας (15 παιδιά ανά τμήμα, ιχνηλατήσεις, τεστ, διορισμό καθαριστριών κ.ά.)

– Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

– Δε νομιμοποιούμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας με πέρασμα απουσιών στο σύστημα, με προχώρημα της ύλης, κλπ

– Αξιοπρεπείς δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς συγχρωτισμό.

– Να καταργηθούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (ν. Κεραμέως, τράπεζα θεμάτων, προσοντολόγιο, κ.ά.)

– Να μη ψηφιστεί κανένα αντιεκπαιδευτικο νομοθέτημα (Επαγγελματική Εκπαίδευση, αξιολόγηση, κ.ά.)

– Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, την απεργία και τη διαδήλωση!

– Αγώνας για Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό!

– Η τρομοκρατία και οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν

– Να σταματήσουν οι διώξεις, να αθωωθούν οι αγωνιστές που οδηγούνται σε δίκη

– Να καταργηθούν τα πρόστιμα σε αγωνιστές για τη συμμετοχή στις πορείες του Πολυτεχνείου
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge