Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αντώνιος Αντωνία Θεοδόσιος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3.6
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
3-12-2020

Η Περιφέρεια Κ.Μ ενισχύει το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Η Περιφέρεια Κ.Μ ενισχύει το  Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο
fontsize

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, άνω του ενός τόνου, παρέδωσε σήμερα στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ανθρώπων του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο για κάλυψη μέρους των αναγκών του, πήραμε την πρωτοβουλία και συγκεντρώσαμε άμεσα ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, νωπά και μακράς διάρκειας τρόφιμα, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής.

Χρέος μας είναι να συνδράμουμε ειδικά τέτοιες δομές, που παρέχουν υπηρεσίες ζωής στα παιδιά, προστατεύοντας την αθωότητα της ηλικίας τους, παρέχοντάς τους καταφύγιο και φροντίζοντας για τη σωστή ανάπτυξή τους και το χτίσιμο του χαρακτήρα τους, μέσα σε οικογενειακό περιβάλλον και μακριά από τους κινδύνους, που ελλοχεύουν γι’ αυτά.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται αρωγός στα παιδιά και τους αρμόδιους του Ελληνικού Παιδικού Χωριού. Πέρσι χρηματοδοτήσαμε τη λειτουργία δυο σπιτιών για να δώσουμε τη δυνατότητα στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό να παρέχει βοήθεια σε ακόμη περισσότερα παιδιά.
Επίσης, στο πλαίσιο της διάθεσης υλικών ατομικής προστασίας και υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στις κοινωνικές δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, διαθέσαμε μάσκες, αντισηπτικά και άλλα είδη το Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Τον προηγούμενο Ιανουάριο το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας διοργάνωσε παράσταση με τον Γιάννη Σερβετά, μέρος των εσόδων της οποίας διατέθηκε στη συγκεκριμένη δομή, κάτι που θα επαναλάβουμε τις επόμενες μέρες.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό αριθμεί 32 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στον τομέα της παιδικής προστασίας και ως Περιφέρεια στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες, αναγνωρίζοντας εμπράκτως το πολύτιμο έργο που επιτελείται και την προσφορά σε περισσότερα από 200 παιδιά όλα αυτά τα χρόνια.

Ενημερώθηκα σήμερα αναλυτικά από τους αρμόδιους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή, η οποία φιλοξενεί σε οχτώ σπίτια 38 παιδιά.

Πέρα από τη σημερινή συμβολική ανταπόκρισή μας στην έκκληση των υπευθύνων του Ελληνικού Παιδικού Χωριού είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να εκταμιευτούν οι αναγκαίοι επιπλέον πόροι για τη στήριξη της δομής, που παρέχει σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εισηγηθήκαμε και φέτος να χρηματοδοτηθεί επαρκώς το ίδρυμα και το αρμόδιο Υπουργείο διερευνά τη δυνατότητα για την εξεύρεση περισσότερων πόρων. Θέλω όμως να απευθύνω έκκληση και στους συμπολίτες μας να ενισχύσουν με κάθε δυνατό μέσο το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου, επειδή αυτό που μας κρατάει όρθιους ως κοινωνία είναι η αλληλεγγύη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσε στην παράδοση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης  για τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου
Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης για τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου

Ζητά από τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΟ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη
Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη

Η ανακοίνωση του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Ο καιρός την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
Ο καιρός την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν

Δύο άτομα παγιδεύτηκαν σε ΙΧ στα χιόνια
Δύο άτομα παγιδεύτηκαν σε ΙΧ στα χιόνια

Επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Xωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων παρά την χιονόπτωση
Xωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων παρά την χιονόπτωση

Το χιόνι έφτασε στα 30 εκατοστά στο Χορτιάτη και το Ασβεστοχώρι


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ