ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-12-2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Για τις συνθήκες εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας (κτήριο Περιφέρειας στο λιμάνι) θα πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα στις 9:30 π.μ εκπρόσωποι των σωματείων οικοδόμων, εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες ενώ θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:30 π.μ. στα κεντρικά της Επιθεώρησης Εργασίας στην οδό Φράγκων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων σε Τηλ/νωνίες και Πληροφορίκη και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση:

«Τα κρούσματα λόγω της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, το στοίβαγμα των εργαζομένων, η εκκωφαντική απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης.

Μπροστά στο ανελέητο κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία ούτε τη ζωή των εργαζομένων και το κράτος παραμένει απλός θεατής και βοηθός των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της Υγείας μας, απαιτούμε να υποχρεωθούν οι επιχειρήσεις των κλάδων μας να τηρήσουν ό,τι είναι απαραίτητο για να μην κινδυνεύει κανείς στον χώρο δουλειάς.

Ενημερώνουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, τους θέτουμε μπροστά στις ευθύνες τους».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge