ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-12-2020

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε ένας ασθενής με COVID-19 στη μοναδική κλινική που «επιτάχθηκε»

Η κυβέρνηση εμπαίζει τη Θεσσαλονίκη

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε ένας ασθενής με COVID-19 στη μοναδική κλινική που «επιτάχθηκε»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει πόσα και ποια ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης έχουν επιταχθεί και ποιας βαρύτητας περιστατικά έχουν νοσηλευθεί-φιλοξενηθεί σε αυτά.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Με τη Θεσσαλονίκη να πληρώνει βαρύ τίμημα στον πόλεμο της πανδημίας και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και αποφάσεις, οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης δεν έχουν μέχρι σήμερα επιταχθεί. Αυτό που έγινε ήταν η δήθεν επίταξη μόνο μίας ιδιωτικής κλινικής, στην οποία κανείς ασθενής με κορωνοϊό δεν νοσηλεύτηκε καθ’ όλο αυτό το διάστημα των δύο περίπου εβδομάδων!

Με βάση, δε, Κοινή Υπουργική Απόφαση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, εγγράφονται οφειλές του δημοσίου προς τον κλινικάρχη από την στιγμή που αποφασίστηκε η «επίταξη» στα μέσα Νοεμβρίου.

Για μια άλλη μια φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία με επικοινωνιακούς όρους, ψέματα, αδιαφορία για το δημόσιο συμφέρον και ιδιοκτησιακή αντίληψη για το δημόσιο χρήμα.

Τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις φέρνουν στην Βουλή 33 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, Αν. Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Β’ Θεσσαλονίκης, με ερώτηση και ΑΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Τα δημόσια νοσοκομεία και όσοι εργάζονται σε αυτά έχουν εδώ και καιρό υπερβεί τις δυνάμεις τους. Η χώρα μετρά περισσότερους από 3.000 νεκρούς από το ξεκίνημα της πανδημίας, με τους περισσότερους να χάνονται τον τελευταίο μήνα. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση με μοναδικό κριτήριο την προνομιακή μεταχείριση των μεγαλοϊδιωτών εις βάρος της δημόσιας υγείας και των δημοσίων νοσοκομείων. Παίζοντας κυνικά με τον ανθρώπινο πόνο, κοροϊδεύοντας και λέγοντας ψέματα στην κοινωνία.

Από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ζητάται να καταθέσει στο Σώμα της Βουλής των Ελλήνων όλα τα έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν απαντήσεις σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων:

Ποιο ήταν το ολοκληρωμένο έκτακτο υγειονομικό σχέδιο επιτάξεων των ιδιωτικών κλινικών και κέντρων αποκατάστασης στην Θεσσαλονίκη για τη νοσηλεία περιστατικών COVID -19;

Πόσες και ποιες ιδιωτικές κλινικές έχουν επιταχθεί στη Θεσσαλονίκη, πόσες κλίνες έχουν διαθέσει καθεμία από αυτές για τη νοσηλεία περιστατικών COVID-19 (ΜΕΘ, ΜΑΦ, απλές). Πόσοι ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύτηκαν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και πόσοι νοσηλεύτηκαν από της 7 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα (ημέρα απάντησης) σε αυτές;

Πόσα και ποια ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης έχουν επιταχθεί, πόσα και ποιας βαρύτητας περιστατικά έχουν νοσηλευθεί-φιλοξενηθεί σε αυτά; Ποιες είναι οι προδιαγραφές αυτών των κέντρων (ΜΕΘ, προσωπικό, υποδομές κ.ά.);
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge