ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-12-2020

Στο «πορτοκαλί» από το «κόκκινο» πέρασε το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγει το ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ

Στο «πορτοκαλί» από το «κόκκινο» πέρασε το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης πέρασε στο πορτοκαλί επίπεδο, στην έρευνα που διεξάγει το ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το ιικό φορτίο «ξέφυγε» από το κόκκινο επίπεδο, όπου είχε παραμείνει για την περίοδο από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου. Συνολικά η εβδομαδιαία τάση αποτυπώνει μία μείωση στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, της τάξης του 36%.

Οι αναλύσεις στα δείγματα που ελήφθησαν στις 4, 7 και 9 Δεκεμβρίου τοποθετούν όλες το ιικό φορτίο στο πορτοκαλί επίπεδο, αν και το διάγραμμα δείχνει πως η κάθοδος της καμπύλης, όχι μόνο δεν είναι αντίστοιχη της τάσης που είχε στη δυναμική της ανόδου, αλλά και παρουσιάζει διακυμάνσεις. Υπενθυμίζεται δε πως την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε μία τάση σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα, γεγονός το οποίο, όπως προειδοποίησαν οι ερευνητές του ΑΠΘ, θα μπορούσε οδηγήσει σε μία νέα αυξητική τάση, σε περίπτωση μη αυστηρής τήρησης των μέτρων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge