ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6/10
13-12-2020

Σύλληψη δύο ατόμων μελών συμμορίας μετά από κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών

Υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ το ποσό που έκλεψαν

Σύλληψη δύο ατόμων μελών συμμορίας μετά από κινητοποίηση των αστυνομικών  αρχών

Δύο άτομα ηλικίας 25 και 24 ετών συνελήφθησαν μετά από κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν έπειτα από διάρρηξη εταιρείας σε περιοχή της Ευκαρπίας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ ενώ, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν προσέκρουσαν σε περιπολικό και άλλο όχημα.

Οπως αναφέρει η αστυνομία, η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της ίδιας Διεύθυνσης, οδήγησαν στη σύλληψη δύο μελών συμμορίας και στην εξιχνίαση περίπτωσης ληστείας και δύο διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 25 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης - συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων», «Απείθειας», «Επικίνδυνης Σωματικής βλάβης» και παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι συλληφθέντες, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, οργανώθηκαν προκειμένου να προβαίνουν στην τέλεση κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (12-12-2020) οι ανωτέρω αφαίρεσαν κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από την περιοχή του Ωραιοκάστρου και την τοποθέτησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν σε επιχείρηση στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και αφού προκάλεσαν φθορές, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και έναν μηχανισμό απόδοσης τραπεζικού pin.

Αργότερα την ίδια ημέρα και με το ίδιο όχημα εισήλθαν εντός εταιρείας σε περιοχή της Ευκαρπίας και αφού έθραυσαν την κεντρική θύρα στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (113.777,80) ευρώ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων έπειτα από άμεσες ενέργειες, εντόπισαν τους δράστες σε κοντινό σημείο, οι οποίοι προκειμένου να διαφύγουν προσέκρουσαν σε υπηρεσιακό όχημα, καθώς και σε εταιρικό όχημα όπου επέβαιναν ο ιδιοκτήτης και ο γιος του, που προσέτρεξαν στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο τελευταίος και να προκληθούν φθορές στα οχήματα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της συμμορίας εξήλθαν από το αυτοκίνητο με σκοπό να διαφύγουν, πλην όμως, έπειτα από πεζή καταδίωξη αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ακινητοποιήθηκαν δύο εξ’ αυτών και συνελήφθησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.
Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τόσο από το παραπάνω όχημα, όσο και από την κατοχή των συλληφθέντων:

(1) βαριοπούλα,

(1) μεταλλικός λοστός,

Κατσαβίδια,

(1) φορητός πομποδέκτης συντονισμένος σε συχνότητα της Αστυνομίας,

Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε από την τελευταία περίπτωση, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη,

Τα χρηματικά ποσά των (506) ευρώ και (400) ρουβλιών Ρωσίας,

(1) μηχανισμός απόδοσης τραπεζικού pin το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη,

Η κλεμμένη πινακίδια κυκλοφορίας που αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.


Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge