ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/10
16-12-2020

Νέα επιστολή-διαμαρτυρία του δημάρχου Θέρμης προς τον ΔΕΔΔΗΕ

Για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος σε Κ. Σχολάρι, Τρίλοφο, Καρδία και Πλαγιάρι

Νέα επιστολή-διαμαρτυρία του δημάρχου Θέρμης προς τον ΔΕΔΔΗΕ

Την αγανάκτηση των κατοίκων των περιοχών Κάτω Σχολαρίου, Τριλόφου, Καρδίας και Πλαγιαρίου για τις αλλεπάλληλες, πολύωρες διακοπές ρεύματος μετέφερε εκ νέου προς τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), με δύο νέες επιστολές του, χθες και σήμερα, ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος. Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος η κατάσταση σε αυτές τις περιοχές έχει φτάσει στο μη περαιτέρω και καλεί την ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ να ορίσει “άμεση, κατ’ επείγουσα συνάντηση, έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να ενημερωθούμε υπεύθυνα από εσάς για τις αιτίες οι οποίες προκαλούν αυτές τις αλλεπάλληλες βλάβες καθώς και για το τι σκοπεύει να πράξει η εταιρεία σας ώστε να μην επαναλαμβάνεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση”. Η πρώτη ανάλογη επιστολή – διαμαρτυρία του δημάρχου Θέρμης προς τον ΔΕΔΔΗΕ είχε αποσταλεί ήδη από τις 20 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι μόνον στο Κάτω Σχολάρι, σε διάστημα μιας εβδομάδας έγιναν δύο πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης. Η πρώτη τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου η οποία είχε διάρκεια εννέα ώρες, από τις 09:00 έως τις 18:00 και η δεύτερη χθες, 14 Δεκεμβρίου η οποία διήρκεσε από τις 15:45 έως τις 22:05. Ανάλογες διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν γίνει κατ’ επανάληψη και στις γειτονικές Κοινότητες Τριλόφου, Καρδίας και Πλαγιαρίου.

“Όπως φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε, τα αλλεπάλληλα αυτά, απαράδεκτα περιστατικά, προκαλούν σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής. Βρισκόμενοι στην καρδιά του χειμώνα, οι κάτοικοι στερούνται ακόμη και τα αναγκαία, όπως η δυνατότητα θέρμανσης” αναφέρει στην τελευταία επιστολή του ο δήμαρχος Θέρμης. Τονίζει δε, πως “επανειλημμένως σας έχω ζητήσει αφενός να μας ενημερώσετε, υπεύθυνα και εγγράφως για τους λόγους οι οποίοι προκαλούν αυτές τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή και αφετέρου για το ποιες είναι οι ενέργειες και ο προγραμματισμός της εταιρείας σας για τη μελλοντική αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει τίποτε από τα δύο. Πέραν αυτών, δεν προβαίνετε ούτε στα αυτονόητα, να παράσχετε δηλαδή πληροφόρηση προς τους καταναλωτές, για τα αίτια διακοπής της ηλεκτροδότησης καθώς και για τον εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης”.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος προειδοποιεί ότι “οι κάτοικοι των περιοχών που σας προανέφερα είναι αγανακτισμένοι από τη συμπεριφορά της εταιρείας σας και προετοιμάζονται να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Δηλαδή την ομαλή ηλεκτροδότηση καθώς και αποζημιώσεις για τις ζημίες τις οποίες έχουν υποστεί οι ηλεκτρικές συσκευές τους καθώς και άλλος εξοπλισμός, εξ αιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών της ηλεκτροδότησης”.

Πέρα από τις επιστολές ο δήμαρχος Θέρμης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκο Παυλίδη τον οποίο ενημέρωσε για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του δήμου Θέρμης και του ζήτησε να προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά.

Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι “οι αρμόδιοι του ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι συνεχείς, απροειδοποίητες και πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν αναστατώσει την καθημερινότητα των κατοίκων. Επιπλέον, έχουν προκαλέσει ζημίες σε ηλεκτρικές συσκευές για τις οποίες οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημιώσεις. Ο δήμος Θέρμης δεν μπορεί να ασκήσει ένδικα μέσα, καθώς δεν έχει έννομο συμφέρον. Θα σταθεί όμως στο πλευρό των κατοίκων και θα τους υποστηρίξει στις διεκδικήσεις τους. Παράλληλα, έχω ζητήσει από τους υπεύθυνους του ΔΕΔΔΗΕ να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα στραφεί κι αυτός προς τη Δικαιοσύνη ζητώντας να καταλογιστούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν”.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge