ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-12-2020

Υπογράφηκε σύμβαση για την κατασκευή νέας παιδικής χαράς στη Ροτόντα

Στον χώρο βορείως του μνημείου της Ροτόντας και επί της οδού Αρμενοπούλου

Υπογράφηκε  σύμβαση για την κατασκευή νέας παιδικής χαράς στη Ροτόντα

Μια νέα παιδική χαρά, κατασκευασμένη σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και σε απόλυτη αρμονία με το μνημείο της Ροτόντας, πρόκειται να αποδώσει σε λίγο καιρό στους κατοίκους του κέντρου της πόλης ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παρεμβάσεις για τη δημιουργία της καινούριας παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο πίσω από το μνημείο της Ροτόντας πρόκειται να ξεκινήσουν πολύ άμεσα, καθώς σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης του έργου.

“Ερχόμαστε και παρεμβαίνουμε σε μια περιοχή βεβαρημένη, που στερείται ελεύθερων εκτάσεων, με τη διαμόρφωση ενός χώρου που θα της δώσει ζωή και θα προσφέρει λύσεις στις ανάγκες των κατοίκων της”, ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, σημειώνοντας ότι η κατασκευή της νέας παιδικής χαράς προχωρά με όρους σεβασμού στο μνημείο της Ροτόντας, καθώς η σχετική μελέτη υπακούει στους όρους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η νέα παιδική χαρά θα καλύψει μια έκταση περίπου 610 τ.μ. στον χώρο βορείως του μνημείου της Ροτόντας και επί της οδού Αρμενοπούλου. Όπως προβλέπεται από τη μελέτη του έργου, θα διαμορφωθούν δύο ζώνες παιχνιδιού, εκ των οποίων η πρώτη θα απευθύνεται σε νήπια και η δεύτερη σε παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως 14 ετών.

Το πράσινο της ευρύτερης περιοχής διατηρείται και αναβαθμίζεται, ενώ προβλέπεται η κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού για τον επαρκή φωτισμό της παιδικής χαράς και του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge