Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αγνή Μάξιμος Νεόφυτος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10.2
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-12-2020

Χαρδαλιάς για Θεσσαλονίκη: Ξεχάστε τα ρεβεγιόν - συνεχίζεται το lockdown

Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές

Χαρδαλιάς για Θεσσαλονίκη:  Ξεχάστε τα ρεβεγιόν - συνεχίζεται το lockdown
fontsize

Έκκληση στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες μέρες, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην Περιφέρεια.

«Δεν υπάρχει ζήτημα για κανένα ρεβεγιόν, δεν υπάρχει ζήτημα για άρση του lockdown. Παραμένουμε σε πολύ αυστηρά μέτρα. Θα ελεγχθούν σαρωτικά ειδικά οι μετακινήσεις μετά τις 22.00» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς. Γνωστοποίησε, ακόμη, ότι «υπάρχει ειδικό σχέδιο της Αστυνομίας και των ελεγκτικών μηχανισμών στις ημέρες αυτές με μαζικούς σαρωτικούς ελέγχους, ειδικά στις περιοχές με επιβάρυνση».

Ο υφυπουργός προειδοποίησε ότι «εάν δεν προσέξουμε τα Χριστούγεννα, πολύ εύκολα θα επανέλθουμε στις καταστάσεις που ζήσαμε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα» και τόνισε: «είναι ώρες ευθύνης για όλους και τον καθένα ξεχωριστά».


Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας του κορονοϊού στην Κεντρική Μακεδονία, η εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία και το επιχειρησιακό σχέδιο της Κυβέρνησης για την προστασία των πολιτών από την πανδημία εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: 

«Ενημερωθήκαμε από τον κ. Χαρδαλιά για την επιδημιολογική εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας και για τα μέτρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα. Είμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή. Πράγματι υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα, τόσο σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, όσο και σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα των αναλύσεων στα λύματα, που πραγματοποιεί το ΑΠΘ. 

Βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο που βρισκόμασταν στις 26 Οκτωβρίου, με τα ίδια κρούσματα και το ίδιο φορτίο στα λύματα σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ σταδιακή βελτίωση καταγράφεται και στις άλλες έξι Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Η διαφορά όμως είναι ότι δεν έχουμε τα ίδια κενά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά πολύ λιγότερα. Συνεπώς εάν υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση αυτή τη στιγμή, υπάρχει ο κίνδυνος όχι να φτάσουμε στα όριά του το εθνικό σύστημα υγείας, όπως έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά να τα ξεπεράσουμε κατά πολύ, κάτι που πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία. 

Παρότι συνεπώς η εικόνα είναι βελτιωμένη, δεν σημαίνει ότι μπορούμε στις γιορτές που έρχονται να χαλαρώσουμε

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, να ακολουθήσουμε πιστά τις εισηγήσεις των ειδικών και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε τους τελευταίους δέκα μήνες, συνδράμοντας το έργο των αρμοδίων για τη διαχείριση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και στην υγεία και στην οικονομία».

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε: 

«Η συνεργασία μας με τον κ. Τζιτζικώστα είναι καθημερινή. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Υπάρχει μια ικανοποίηση που έστω αργά, αλλά σταθερά καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων, όμως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσει σε λάθος μετάφραση. Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται, η κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας παραμένει σταθερή. Μπορεί να βρισκόμαστε στον ίδιο αριθμό κρουσμάτων που βρισκόμασταν στις 26 Οκτωβρίου, ωστόσο παραμένουν τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στις 26 Οκτωβρίου είχαμε 35 ανθρώπους στις ΜΕΘ και σήμερα έχουμε 181 σε 205 κλίνες. Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές. 

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι δεν πρέπει να υπάρξει κατάχρηση στη δυνατότητα που δίνεται έστω για μια μικρή χαλάρωση στις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε περιοχές με επιδημιολογική επιβάρυνση ορισμένοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν καν χρήση αυτής της δυνατότητας. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να βρεθούμε κοντά στους δικούς μας που μας έχουν λείψει. Τα μέτρα όμως πρέπει να τηρηθούν. Κι αν μπορούμε να το αποφύγουμε ας το κάνουμε για να μπορέσουμε να βρεθούμε μετά από μερικούς μήνες όλοι μαζί με ασφάλεια και χωρίς να έχουμε ρισκάρει τη ζωή συνανθρώπων μας. 

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας συντεταγμένα και με τη σοβαρότητα που αντιμετωπίστηκε μέχρι τώρα από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου το ζήτημα του επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής και τις επόμενες μέρες να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί. Δεν υπάρχει ζήτημα για κανένα ρεβεγιόν, δεν υπάρχει ζήτημα για άρση του lockdown. Παραμένουμε σε πολύ αυστηρά μέτρα. Θα ελεγχθούν σαρωτικά ειδικά οι μετακινήσεις μετά τις 22.00’. Πολύ εύκολα εάν τα Χριστούγεννα δεν προσέξουμε θα επανέλθουμε στις καταστάσεις που ζήσαμε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Είναι ώρες ευθύνης για όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας δείχνει να είναι σε σταθεροποίηση. Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη σε σχέση με τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά και στους ορεινούς όγκους, διότι παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα. Υπάρχει ειδικό σχέδιο της Αστυνομίας και των ελεγκτικών μηχανισμών στις ημέρες αυτές με μαζικούς σαρωτικούς ελέγχους ειδικά στις περιοχές με επιβάρυνση».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Θεόδωρος Καραπάντσιος, οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, η Διοικήτρια Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδας (ΕΚΕΠΥ) Τζίνα Λεπτοκαρύδου, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Σοφοκλής Κουρτίδης και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Στεργιάδης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ
Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ

Πρώην φοιτήτρια έκανε 23 χρόνια να πάρει πτυχίο

Επαναλειτουργεί από σήμερα το σύστημα «THESi»
Επαναλειτουργεί από σήμερα το σύστημα «THESi»

Κανονικά θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι και θα βεβαιώνονται πρόστιμα

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Στέλιος Πέτσας
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Στέλιος Πέτσας

Θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμαρχο της πόλης

Χωρίς ρεύμα περιοχή στην Πολίχνη την Πέμπτη
Χωρίς ρεύμα περιοχή στην Πολίχνη την Πέμπτη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

Προς αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Προς αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Μετά από συνάντηση του δημάρχου με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ