ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-12-2020

Δήμος Νεάπολης: Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και παραλαβή ογκωδών

Έχεις ογκώδη αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πλέον;

Δήμος Νεάπολης: Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και παραλαβή ογκωδών

Έχεις ογκώδη αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πλέον; Παρέλαβες τη νέα σου ηλεκτρική συσκευή; Ανακύκλωσε την παλιά με ένα απλό τηλεφώνημα ή email στο δήμο Νεάπολης-Συκεών!

Να σκεφτούμε και να δράσουμε προς όφελος του περιβάλλοντος μάς προτρέπει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Διαχείρισης Απορριμμάτων Νεάπολης-Συκεών, καθώς με ένα απλό ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή email, οι Υπηρεσίες της αναλαμβάνουν να βρεθούν στην πόρτα κάθε δημότη που το επιθυμεί και να παραλάβουν προς ανακύκλωση την παλιά του τηλεόραση, κουζίνα, ψυγείο και οποιαδήποτε άλλη παλιά ηλεκτρονική συσκευή, καθώς και οποιοδήποτε ογκώδες αντικείμενο το οποίο δεν χρειάζεται πια.

Παράλληλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί έξι κάδοι σε έξι σημεία του δήμου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να αφήνουν για ανακύκλωση μικρές σε όγκο ηλεκτρικές τους συσκευές, χωρίς ραντεβού. Οι μικροί αυτοί κάδοι βρίσκονται στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, στα δημοτικά καταστήματα Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου, στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών.

«Εάν αντιληφθούμε όλοι την αξία της ρήσης ‘‘τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα-θάψιμο’’ και δράσουμε ατομικά και συλλογικά στην κατεύθυνση αυτή, θα έχουμε συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων για την εθνική οικονομία και τη δραστική μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των νοικοκυριών και των δήμων» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι «σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, και όλους γενικά». «Η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος είναι για εμάς θέματα πρώτης προτεραιότητας», τονίζει ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι «καλύτερο περιβάλλον σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας» και ότι «σταθερά προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους συμπολίτες μας την αξία της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή».
«Οργανωμένο δίκτυο για την ανακύκλωση»

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Διαχείρισης Απορριμμάτων Αντώνης Σαουλίδης «στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, εδώ και δεκαετίες διαμορφώσαμε, διατηρούμε και αναβαθμίζουμε συνεχώς, ένα οργανωμένο δίκτυο υποδομών και δράσεων για την ανακύκλωση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και ευθυνών μας», και προσθέτει: «Δεδομένου ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής εξαρτάται απόλυτα από την προστασία του περιβάλλοντος, οφείλουμε όλοι μαζί να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αλλάξουμε ριζικά τη συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής μας. Η θωράκιση της φύσης να αποτελεί πλέον αυτονόητη ενέργεια σε κάθε τομέα δημοτικής και ατομικής δραστηριότητας. Συμμετέχουμε, λοιπόν, όλοι μαζί και στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. ΜΑΖΙ προστατεύουμε το περιβάλλον μας. ΜΑΖΙ αναβαθμίζουμε αισθητικά την πόλη μας. Και ας μην ξεχνάμε… O θαλασσινός άνεμος κι η δροσιά της αυγής υπάρχουν χωρίς να το ζητήσει κανένας…[Γ.Σεφέρης]. Για να τα χαρούμε, πρέπει να τα προστατεύσουμε».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
2310.625500 – 2310.631173
email: recycle.sykies@n3.syzefxis.gov.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge