ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-12-2020

Συνάντηση Πατουλίδου με Δημάρχους για το ολοκληρωμένο δίκτυο ηλεκτροκίνησης

Κονδύλι ύψους 15 εκ. ευρώ με την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος

Συνάντηση  Πατουλίδου με Δημάρχους για το ολοκληρωμένο δίκτυο ηλεκτροκίνησης

Διαδικτυακή συνάντηση είχαν την Τετάρτη η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου με τους οκτώ Δημάρχους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης το ολοκληρωμένο δίκτυο ηλεκτροκίνησης στην περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και η δημιουργία στόλου δημοσίων ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων οχημάτων. Μέσα στο 2020 η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης κατάφερε να διασφαλίσει επιπλέον πόρους του τρέχοντος προγράμματος ΕΣΠΑ.

Με την επιβράβευση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα για πετυχημένη πορεία του έργου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ ΠΚΜ παραχωρεί επιπλέον κονδύλι ύψους 15 εκ. ευρώ με την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη.

Το ΙΜΕΤ ΕΚΕΤΑ προχωρά στην άμεση καταγραφή των διαθέσιμων τύπων ηλεκτροκίνητων οχημάτων προκειμένου να εξεταστούν πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις και καλύπτονται οι ανάγκες για να προχωρήσει γρήγορα το έργο. Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου επισήμανε πως ο χρόνος επιλεξιμότητας δράσεων για το τρέχον ΕΣΠΑ είναι το 2023 και γι’ αυτό το λόγο πρέπει οι Δήμοι να κινηθούν γρήγορα.

Η κ. Πατουλίδου κάλεσε του Δημάρχους να συναποφασίσουν την κατανομή των 15 εκατομμυρίων ευρώ και αφού λάβουν την μελέτη του ΕΚΕΤΑ να απαντήσουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου για τους τύπους και τον αριθμό των οχημάτων που θα χρειαστεί κάθε Δήμος.

Στόχος είναι έως το τέλος Ιανουαρίου να έχει εκδοθεί η πρόσκληση και ο ΦΟΔΣΑ να είναι σε θέση να υποβάλει το τεχνικό δελτίο για το σύνολο των αναγκών των Δήμων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωάννιδης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge