Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Τιμόθεος

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
8.9
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-12-2020

Προειδοποιητική στάση εργασίας ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στις 28 Δεκεμβρίου

Εχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής..

Προειδοποιητική στάση εργασίας ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στις 28 Δεκεμβρίου
fontsize
Εχει λήξει στις: Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Προειδοποιητική στάση εργασίας ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στις 28 Δεκεμβρίου από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «Εχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής έναντι όλων αυτών που συμβαίνουν στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εις βάρος του επιβατικού κοινού και των εργαζοµένων σε αυτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής έναντι όλων αυτών που συμβαίνουν στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εις βάρος του επιβατικού κοινού και των εργαζοµένων σε αυτή !!!

Κάναμε υπομονή όλο το προηγούμενο διάστημα ευελπιστώντας πως κάτι θετικό θα προέκυπτε επιτέλους για την ανάταξη της πολύπαθους συγκοινωνίας της πόλης μας , κάτι που όλοι δηλώνουν ότι επιδιώκουν αλλά ουδείς μπορεί (;) να επιτύχει !

Γιατί άραγε; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα !!

Πλήθος λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. - ίδιας ηλικίας με τα προσφάτως αποκτηθέντα µέσω leasing — βρίσκονται παροπλισμένα στα αμαξοστάσια του Ο.Α.Σ.Θ. για βλάβες κόστους ευτελών χρηματικών ποσών, ενώ ελλιπέστατη παραμένει η συντήρηση των ήδη κυκλοφορούντων λεωφορείων, έχοντας ως αποτέλεσμα την δημιουργία αντίξοων συνθηκών μετακίνησης όπως π.χ. έλλειψη θέρμανσης και εξαερισμού εντός των λεωφορείων!
Παράλληλα και ενώ το ενδιαφέρον των υπευθύνων μονοπωλεί η σύναψη νέων και η επέκταση υπαρχουσών συμφωνιών εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου από ιδιώτες, υπάρχει πλήρης αδιαφορία και απαξίωση στα συνεχή αιτήματα των εργαζομένων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων τους όπως η μή εφαρμογή όρων της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, από τον Αύγουστο του 2019 καθώς και η κωλυσιεργία της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. για τη σύναψη νέας Σ.Σ.Ε. .

Ταυτοχρόνως και ενώ οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. εν μέσω πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με αίσθημα ευθύνης για το κοινωνικό έργο που παρέχουν στην κοινωνία της πόλης , η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ., «αναγνωρίζοντας» τον ρόλο και τις προσπάθειες που καταβάλουν, τους «επιβραβεύει» με μονομερείς ενέργειες περικοπής θεσμικών και μισθολογικών παροχών !

Φτάνει πια !!!!!!!!!!

Απαντούμε άμεσα στην ανάλγητη και αδιάφορη στάση της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. απέναντι σε επιβατικό κοινό και εργαζομένους ξεκινώντας απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου με προειδοποιητική στάση εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. ενώ ταυτόχρονα ζητούµε την παρέμβαση των συναρμοδίων Υπουργείων προς αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας δηλώνουμε ότι τα δρομολόγια των γραμμών 32N και το υπηρεσιακό δρομολόγιο του νοσοκομείου Παπανικολάου , θα εκτελεστούν κανονικά.

Αξιολογήστε το άρθρο
Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σχέδιο «Μάρσαλ» αναζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την οικονομία της πόλης
Σχέδιο «Μάρσαλ» αναζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την οικονομία της πόλης

Εκκληση στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες προφύλαξης

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές 3 διαδηλωτών στο φοιτητικό συλλαλητήριο
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές 3 διαδηλωτών στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και απείθεια

«Τρελές σφαίρες» κοντά στο Ιπποκράτειο
«Τρελές σφαίρες» κοντά στο Ιπποκράτειο

Πληροφορίες για δύο τραυματίες


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ