Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ξενοφών

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
6.1
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-12-2020

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ μέχρι τις 10 το πρωί

Εξαιρούνται τα δρομολόγια της γραμμής 32Ν και το υπηρεσιακό δρομολόγιο του νοσοκομείου Παπανικολάου

Στάση εργασίας  στον ΟΑΣΘ μέχρι τις 10 το πρωί
fontsize

Προειδοποιητική στάση εργασίας, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10 το πρωί, πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται τα δρομολόγια της γραμμής 32Ν και το υπηρεσιακό δρομολόγιο του νοσοκομείου Παπανικολάου, τα οποία θα γίνονται κανονικά.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ «Εχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής έναντι όλων αυτών που συμβαίνουν στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εις βάρος του επιβατικού κοινού και των εργαζοµένων σε αυτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής έναντι όλων αυτών που συμβαίνουν στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εις βάρος του επιβατικού κοινού και των εργαζοµένων σε αυτή !!!

Κάναμε υπομονή όλο το προηγούμενο διάστημα ευελπιστώντας πως κάτι θετικό θα προέκυπτε επιτέλους για την ανάταξη της πολύπαθους συγκοινωνίας της πόλης μας , κάτι που όλοι δηλώνουν ότι επιδιώκουν αλλά ουδείς μπορεί (;) να επιτύχει !

Γιατί άραγε; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα !!

Πλήθος λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. - ίδιας ηλικίας με τα προσφάτως αποκτηθέντα µέσω leasing — βρίσκονται παροπλισμένα στα αμαξοστάσια του Ο.Α.Σ.Θ. για βλάβες κόστους ευτελών χρηματικών ποσών, ενώ ελλιπέστατη παραμένει η συντήρηση των ήδη κυκλοφορούντων λεωφορείων, έχοντας ως αποτέλεσμα την δημιουργία αντίξοων συνθηκών μετακίνησης όπως π.χ. έλλειψη θέρμανσης και εξαερισμού εντός των λεωφορείων!

Παράλληλα και ενώ το ενδιαφέρον των υπευθύνων μονοπωλεί η σύναψη νέων και η επέκταση υπαρχουσών συμφωνιών εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου από ιδιώτες, υπάρχει πλήρης αδιαφορία και απαξίωση στα συνεχή αιτήματα των εργαζομένων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων τους όπως η μή εφαρμογή όρων της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, από τον Αύγουστο του 2019 καθώς και η κωλυσιεργία της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. για τη σύναψη νέας Σ.Σ.Ε. .

Ταυτοχρόνως και ενώ οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. εν μέσω πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με αίσθημα ευθύνης για το κοινωνικό έργο που παρέχουν στην κοινωνία της πόλης , η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ., «αναγνωρίζοντας» τον ρόλο και τις προσπάθειες που καταβάλουν, τους «επιβραβεύει» με μονομερείς ενέργειες περικοπής θεσμικών και μισθολογικών παροχών !

Φτάνει πια !!!!!!!!!!

Απαντούμε άμεσα στην ανάλγητη και αδιάφορη στάση της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. απέναντι σε επιβατικό κοινό και εργαζομένους ξεκινώντας απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου με προειδοποιητική στάση εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. ενώ ταυτόχρονα ζητούµε την παρέμβαση των συναρμοδίων Υπουργείων προς αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας δηλώνουμε ότι τα δρομολόγια των γραμμών 32N και το υπηρεσιακό δρομολόγιο του νοσοκομείου Παπανικολάου , θα εκτελεστούν κανονικά.

Αξιολογήστε το άρθρο
Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σύσκεψη   για τα κρούσματα οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη
Σύσκεψη για τα κρούσματα οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Νέο γλυπτό έργο τέχνης θα τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη
Νέο γλυπτό έργο τέχνης θα τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη

Του ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα και 10 πυροσβέστες

Ζέρβας: Να επανασυστήσουμε τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο
Ζέρβας: Να επανασυστήσουμε τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο

Η τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τα έργα στην πόλη


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ