ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-12-2020

ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: «Καμιά δικαιολογία για τις εγκληματικές ενέργειες των κάθε είδους φασιστοειδών»

Ανακοίνωση για την επίθεση σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: «Καμιά δικαιολογία για τις εγκληματικές ενέργειες των κάθε είδους φασιστοειδών»

Για την πρόσφατη επίθεση της 26ης Δεκεμβρίου ομάδας ατόμων (ανηλίκων συμπεριλαμβανομένων) σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο, η Οργάνωση Μελών Ωραιοκάστρου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά στο Ωραιόκαστρο γινόμαστε μάρτυρες ντροπιαστικών ενεργειών ακραίας ρατσιστικής βίας, που στρέφονται ενάντια σε ανυπεράσπιστα παιδιά, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Παιδιά που ο πόλεμος και η φτώχεια τους στέρησαν την γονική φροντίδα. Ομάδα ενηλίκων και ανηλίκων, στην οποία σύμφωνα με τα στοιχεία συμμετείχε και συνελήφθη, ο πατέρας ενός από αυτούς, οπλισμένοι με φονικά εργαλεία, ενεργώντας οργανωμένα μέσα στη νύχτα εισέβαλαν σε Δομή, που λειτουργεί με τη φροντίδα της Εκκλησίας και επιτέθηκαν στα φιλοξενούμενα προσφυγόπουλα, βρίζοντας και ξυλοκοπώντας τα ανυπεράσπιστα παιδιά.

Η αυτονόητη καταδίκη του γεγονότος δεν αρκεί. Καλούμε το Δήμαρχο εκτός από την καταδίκη, να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν άμεσα μέτρα μαζικής ενημέρωσης της κοινωνίας μας περί των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων μιας ευνομούμενης πολιτείας του 21ου αιώνα απέναντι σε προσφυγόπουλα, με αυτονόητο στόχο αποτροπής και προστασίας από ανάλογες εγκληματικές ενέργειες για όλες τις Δομές φιλοξενίας προσφύγων, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας.
Καλούμε τις αστυνομικές Αρχές να αντιδράσουν άμεσα και να κινητοποιηθούν επιτέλους στη σωστή κατεύθυνση. Καλούμε όλους τους φορείς του Ωραιοκάστρου αλλά και την καθεμιά και τον καθένα πολίτη του Ωραιοκάστρου να εκφράσουμε συντονισμένα την αντίθεσή μας σε κάθε πράξη βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Πιστεύουμε πως είναι καθήκον της κοινωνίας μας όχι μόνο να καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, αλλά και να παλεύει ανυποχώρητα, ώστε να εκλείψουν στο μέλλον.

Εμείς τα μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, θα επιδιώξουμε άμεσα το άνοιγμα του διαλόγου στις τοπικές κοινότητες και κυρίως στη νεολαία, για τις αξίες και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Καμία ανοχή στο ρατσιστικό μίσος και στο σκοταδισμό. Καμιά δικαιολογία για τις εγκληματικές ενέργειες των κάθε είδους φασιστοειδών.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge