ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9/10/2007

"Από το 1980 καταστρέφεται η Κορώνεια"

Επίσκεψη Μαγκριώτη στο Επαρχείο Λαγκαδά

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφθηκε σήμερα το Επαρχείο Λαγκαδά.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα προβλήματα της λίμνης συμμετείχαν: ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης Χάρης Τσιόκας, ο Δήμαρχος Εγνατίας Αστέριος Ρετζέπης, ο Δήμαρχος Κορώνειας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ρεντίνας Στοΐτσας Αντώνης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Χρηστίδης Δημήτρης, Αλεξανδρίδης Κυριάκος, Γιαννακίδου Κούλα, Βασιλάκη Μαρία, καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ενημερώθηκαν από την Έπαρχο κ. Πόπη Καλαϊτζή για τα οξυμένα προβλήματα της λίμνης Κορώνειας και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Μαγκριώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι ευθύνες για την ουσιαστική καταστροφή της Κορώνειας και του ευρύτερου οικοσυστήματος είναι διαχρονικές και ξεκινούν από τη δεκαετία του ’80. Παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.

Εάν συνεχιστεί η σημερινή αδράνεια των αρμοδίων πολύ σύντομα θα έχουμε τον καθολικό θάνατο του οικοσυστήματος χωρίς κανένα περιθώριο επανάκτησής του. Αυτό θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στο περιβάλλον και στην ποιότητα της ζωής της ευρύτερης περιοχής και φυσικά της Θεσσαλονίκης, όπως και ανεπανόρθωτες ζημιές στον παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής.

Από την ενημέρωση διαπιστώθηκε πως το master plan είναι τραγικά εκτός των χρονοδιαγραμμάτων του. Μέχρι τέλος 2008 πρέπει να έχουν απορροφηθεί 27 εκ. € από την Ε.Ε, 50 εκ € συνολικά μαζί με τους εθνικούς πόρους. Μέχρι σήμερα η απορρόφηση είναι μηδενική. Το ασφαλές συμπέρασμα είναι πως οι κοινοτικοί αυτοί πόροι έχουν χαθεί, γιατί κανένα έργο ακόμη δεν έχει ανατεθεί, ενώ τα περισσότερα ούτε καν έχουν δημοπρατηθεί.

Η σύσκεψη κατέληξε στην αναγκαιότητα άμεσης πραγματοποίησης ενός αναπτυξιακού - περιβαλλοντολογικού συνεδρίου για την περιοχή. Στόχος του συνεδρίου η αφύπνιση των φορέων της περιοχής και των πολιτών και το κοινό μέτωπο απέναντι στην κεντρική διοίκηση και σε κάθε αρμόδιο φορέα".
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge