Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευθαλία

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
15.6
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-1-2021

Επί ποδός για τον «Λέανδρο» ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης

24ωρη τηλεφωνική γραμμή και μέριμνα για τους άστεγους

Επί ποδός για τον «Λέανδρο» ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης
fontsize

Επί ποδός σε 24ωρη βάση βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, που συνοδεύεται από χιόνι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Από την έναρξη των φαινομένων και με αφετηρία το επιχειρησιακό κέντρο που έχει οργανωθεί στην περιοχή του Ντεπό, ο στόλος των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τον αποχιονισμό επιχείρησε σε περιοχές της πόλης που παρουσιάζουν υψηλότερες κλίσεις, όπως στην Άνω Πόλη, στις Σαράντα Εκκλησιές και στην Τριανδρία.

Σε απόλυτη προτεραιότητα, εξάλλου, σύμφωνα και με το σχέδιο αποχιονισμού και ρίψης αλατιού που καταρτίστηκε για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, τέθηκαν οι ζώνες γύρω από τα νοσοκομεία, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα.

Πριν από λίγη ώρα μηχανήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης άρχισαν να επιχειρούν και σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, καθώς τα φαινόμενα συνεχίζονται αλλά και εντείνονται.

«Όλος ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή, εφαρμόζοντας το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Δήμου, που δίνουν ακούραστα και αυτόν τον αγώνα. Συγχρόνως, όμως, θα ήθελα να ζητήσω και από τους ίδιους τους πολίτες να επιδεικνύουν την απαιτούμενη προσοχή, ιδιαίτερα και εν όψει του παγετού που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, και να τηρούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει τη μάχη απέναντι στον «Λέανδρο» με έναν στόλο 17 οχημάτων και με 900 τόνους αλάτι στη διάθεσή του. Σάκοι με αλάτι έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία, ώστε να είναι στη διάθεση των πολιτών, ενώ συσκευασμένο αλάτι μοιράστηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε νοσοκομεία και σχολεία.

24ωρη τηλεφωνική γραμμή και μέριμνα για τους άστεγους

Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με την κακοκαιρία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ιδιαίτερη μέριμνα, άλλωστε, λαμβάνεται για τη φροντίδα των ευάλωτων πολιτών. Συγκεκριμένα από σήμερα αρχίζει τη λειτουργία της έκτακτη δομή για τη φιλοξενία αστέγων, εντός των χώρων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η υποδοχή των αστέγων θα γίνεται κατόπιν επικοινωνίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 231 0 528.811. Παράλληλα, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας φροντίζουν με διαρκείς περιπολίες τους, ώστε στους αστέγους που δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους σε κάποια από τις κοινωνικές δομές του Δήμου να προσφέρονται πρόσθετα κλινοσκεπάσματα καθώς και τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας.

Στην οργάνωση της επιχείρησης συμμετέχουν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος και Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμης Φωτόπουλος και η Δημοτική Αστυνομία.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρόεδρος  ΔΕΘ – HELEXPO: Ρεαλιστικό και βιώσιμο το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ
Πρόεδρος ΔΕΘ – HELEXPO: Ρεαλιστικό και βιώσιμο το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ

Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα στο κέντρο της πόλης

Βουτιά θανάτου για άντρα στη Μενεμένη
Βουτιά θανάτου για άντρα στη Μενεμένη

Επεσε στο κενό και σκοτώθηκε

Συλλήψεις για κατοχή κάνναβης στη Θεσσαλονίκη
Συλλήψεις για κατοχή κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

Με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Ακύλα»

Σύγκλητος ΑΠΘ: Αναζητά ευθύνες στις αστυνομικές δυνάμεις για τα επεισόδια της προηγούμενης Δευτέρας
Σύγκλητος ΑΠΘ: Αναζητά ευθύνες στις αστυνομικές δυνάμεις για τα επεισόδια της προηγούμενης Δευτέρας

Καλεί εκπροσώπους φοιτητών σε ανοικτό διάλογο με τα μέλη της Συγκλήτου

Κείμενο στήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ από 223 καθηγητές πανεπιστημίων
Κείμενο στήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ από 223 καθηγητές πανεπιστημίων

Στέκονται «απέναντι στην απόπειρα στοχοποίησης του»


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ

© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας