ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-1-2021

Προβληματικό το οδικό δίκτυο προς το υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

Περιοδεία-αυτοψία του βουλευτή της Ν.Δ. Στράτου Σιμόπουλου

Προβληματικό το οδικό δίκτυο προς το υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

Κατηγορηματικός για το ότι «το υπάρχον οδικό δίκτυο που οδηγεί στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει με ασφάλεια τις ανάγκες πρόσβασης σε αυτό, και για το ότι χρειάζεται «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» για τη βελτίωση των υποδομών, εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, μετά την περιοδεία-αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι.

Συνοδευόμενος από τους δημάρχους Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο κ. Σιμόπουλος είχε την ευκαιρία να διαμορφώσει προσωπική άποψη για την κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως επίσης και για τους εναλλακτικούς οδικούς άξονες που προτείνουν με το κοινό υπόμνημά τους οι δήμαρχοι των τριών εμπλεκόμενων-όμορων δήμων, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, και προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, και το οποίο υπογράφει και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης της Ι.Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Σιμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «το υπάρχον δίκτυο που οδηγεί σε ένα Παιδιατρικό Νοσοκομείο (…) είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις ανάγκες», καθώς, όπως είπε, «θα θρηνήσουμε θύματα και θα έχουμε πολλά ατυχήματα».
Η περιοδεία του βουλευτή της Θεσσαλονίκης κ. Σιμόπουλου πραγματοποιήθηκε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, την οποία απηύθυνε προς όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Α΄ και Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στους οποίους απέστειλε σχετική επιστολή με τον ολοκληρωμένο φάκελο. Με αυτή προτείνεται μια σειρά έργων και παρεμβάσεων ώστε να επιτευχθεί η ασφαλής προσέγγιση προς το υπό κατασκευή νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα ανάλογη περιοδεία-αυτοψία πραγματοποίησε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

Κατόπιν των διαδοχικών ενημερώσεων και πρωτοβουλιών του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ήδη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης (22.12.2020), ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελλόπους και οι βουλευτές Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας (7.1.2021), ενώ αναφορά, μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτού Κατερίνας Νοτοπούλου, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Θεοδώρα Αυγέρη, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις, Αλέκος Τριανταφυλλίδης και Σωκράτης Φάμελλος (18.12.2020), όπως και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής (12.1.2021) Χάρης Καστανίδης (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Γιώργος Αρβανιτίδης (Β΄ Θεσσαλονίκης).
Η περιοδεία του βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου ξεκίνησε με πρώτη στάση τη στροφή Φιλύρου, στη διασταύρωση της λεωφόρου Γεωργίου Παπανικολάου με την Κωνσταντινουπόλεως, για να φθάσει η αποστολή μέχρι τον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο. Ακολούθησε η περιοδεία στους δυο εναλλακτικούς προτεινόμενους οδικούς άξονες, από τους οποίους ο ένας ξεκινά από το ύψος του 424ΓΣΝ και μέσω των Βυζαντινών Νερόμυλων φθάνει στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, λίγο πριν τον χώρο του νοσοκομείου, ενώ ο άλλος από το ύψος του ΤΙΤΑΝ και μέσω του οικισμού της Ν.Ευκαρπίας καταλήγει στο Φίλυρο.

«Ήρθαμε εδώ σήμερα με τους δημάρχους Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά, τους φίλους εδώ και πολλά χρόνια Σίμο Δανιηλίδη και Δημήτρη Δεμουρτζίδη, να ασχοληθούμε με τις προσβάσεις στο νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα γίνει στο Φίλυρο με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πραγματικά η πρότασή τους για την πρόσβαση μέσα από τη Ν.Ευκαρπία, μέσα από την Πολίχνη, μέσα από τη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου και βέβαια μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου ανισόπεδου κόμβου στη στροφή Φιλύρου, κινείται σε μια απολύτως σωστή κατεύθυνση. Θεωρώ ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς της πόλης κυρίως οι βουλευτές αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση, και κυρίως να δώσουμε μια μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική σε όλη την περιοχή. Θα πρόκειται για ένα νοσοκομείο που θα φιλοξενεί 2.000 εργαζόμενους και βέβαια και πάρα πολλούς ασθενείς. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίσουμε για τις προσβάσεις σε αυτό το νοσοκομείο», δήλωσε αρχικά ο βουλευτής κ.Σιμόπουλος.
Όπως τόνισε, «το υπάρχον δίκτυο που οδηγεί στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο της Ν.Α. Ευρώπης, με χιλιάδες εργαζόμενους και νοσηλευτές, είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Θα θρηνήσουμε θύματα και θα έχουμε πολλά ατυχήματα», και πρόσθεσε: «Προφανώς απαιτούνται πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε, όμως, τις δυνατότητες τα έργα αυτά να τα εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η Δυτική Θεσσαλονίκη απαιτεί δικαιωματικά πόρους για ανάπτυξη. Να, λοιπόν, μια ευκαιρία να αποδείξει η Πολιτεία ότι διοχετεύει πόρους στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

«Μετά την επίσκεψη-περιοδεία του κ. Δημήτρη Κούβελα, είχαμε την τιμή να συνοδεύσουμε σήμερα τον βουλευτή κ. Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος σχημάτισε προσωπική εικόνα για την κατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου, και τον ευχαριστούμε που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. δεσμεύθηκε πως θα δώσει τη μάχη για την ενίσχυση των υποδομών με στόχο την ασφαλή πρόσβαση στο νοσοκομείο, και πιστεύω ότι η μάχη που δίνουμε αναγνωρίζεται και δεν θα πάει χαμένη. Περιμένουμε και την ανταπόκριση και των άλλων βουλευτών Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge