ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-1-2021

Αλαλούμ στα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης

Σε κατάσταση ασφυξίας το ΨΝΘ και το Θεαγένειο

Αλαλούμ στα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης

Το πρώτο «εμβόλιο» για τα νοσοκομεία είναι οι προσλήψεις προσωπικού. Διότι τα κενά δημιουργούν προβλήματα και στα εμβολιαστικά κέντρα που στήνει η κυβέρνηση, προκαλώντας καταστάσεις ασφυξίας στα ιδρύματα. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» καταγγέλλει χωρίς περιστροφές η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και από κοντά σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων με χωριστές ανακοινώσεις συνηγορούν.

«Το αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα καλά κρατεί! Μερικές μόλις ώρες πριν τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό σε υπερήλικους που έχουν κλειστεί κανονικότατα για το εμβολιαστικό κέντρο στο ΨΝΘ, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν γνωρίζει επίσημα τίποτα! Παρόμοια κατάσταση και στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο που θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί του πληθυσμού τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες» καταγγέλλει η ΕΝΙΘ.

Και διευκρινίζει ειδικότερα πως «η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στα ειδικά νοσοκομεία ψυχιατρικών παθήσεων και καρκινοπαθειών, των οποίων η λειτουργία έχει σοβαρά υπονομευτεί και υποβαθμιστεί λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα για τους ασθενείς και τους εργαζομένους. Στον τεράστιο φόρτο του ΨΝΘ που δέχεται εισαγωγές ασθενών ακόμη και από τη Θεσσαλία έως τον Εβρο και καλείται να αντιμετωπίσει τη σοβαρή επιβάρυνση της ψυχικής υγείας του λαού λόγω της πανδημίας Covid 19, προστέθηκε η σχεδόν καθημερινή εφημερία του καθώς στο διάστημα έξαρσης του δεύτερου κύματος ανέστειλαν τη λειτουργία τους οι ψυχιατρικές κλινικές του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου».

Και το σωματείο εργαζομένων στο «Θεαγένειο» με αφορμή το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα 1.048 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας για τον κορονοϊό για ηλικιωμένους και ιδιώτες γιατρούς, καταγγέλλει ότι «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το προσωπικό που θα στελεχώσει το εμβολιαστικό κέντρο» καθώς «οι γιατροί παθολογικών ειδικοτήτων είναι αυτοί που προσφέρθηκαν εθελοντικά να καλύψουν τις ανάγκες του εμβολιασμού των εργαζομένων του νοσοκομείου, […] σήμερα καλούνται και πάλι να καλύψουν τους εμβολιασμούς». Οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται: «Αφού το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 12ωρη και 7ημερη βάση, με ποιο προσωπικό θα γίνει αυτό; Υπάρχει κονδύλιο που θα καλύψει την υπερωριακή εργασία;»

Προσθέτουν, μάλιστα, πως οι εμβολιασμοί διεξάγονται στον πιο ακατάλληλο χώρο ενώ «η συρροή πληθυσμού για τη διενέργεια εμβολιασμού και η πιθανότητα αύξησης της διασποράς στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί, καθώς αποτελούν πληθυσμό με αυξημένο κίνδυνο από τη νόσηση με Covid». Ανάλογη ανακοίνωση έχει εκδώσει και το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

ΠΗΓΗ efsyn.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge