ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-1-2021

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ

Πρώην φοιτήτρια έκανε 23 χρόνια να πάρει πτυχίο

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ

Νέα στοιχεία στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση καθηγητή του ΑΠΘ φέρνει στο φως η επιχειρηματίας Λίνα Τσαλταμπάση που έχει σπουδάσει Θετικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για την προσωπική της εμπειρία η Λ.Τσαλτάμπαση είπε για τον συγκεκριμένο καθηγητή που κατηγορείται και από άλλες πρώην φοιτήτριες πως "είχε πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά προς αρκετές φοιτήτριες, του…γούστου του. Τις προσέγγιζε είτε στα εργαστήρια, είτε στις εξετάσεις".

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Με προσέγγισε στις εξετάσεις, μου είπε: ‘ξέρω ότι είσαι αδιάβαστη, δεν έχεις καλούς βαθμούς, πρέπει να έρθεις στο γραφείο μου’". Η κ. Τσαλταμπάση λέει ότι αφού αρνήθηκε να πάει στο γραφείο του, βαθμολογήθηκε με 3 και "κόπηκε" τρεις φορές στο ίδιο μάθημα.

"Πήγα στο γραφείο του, το αντιμετώπισα καταλυτικά. Είναι δεδομένο ότι υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση", είπε μόνο, τονίζοντας ότι τα υπόλοιπα θα τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Όσο αφορά στο αν κατήγγειλε ή όχι τότε το γεγονός, απάντησε κατηγορηματικά πως "όλοι θυμούνται ότι είχα κάνει ‘κακό χαμό’ και αναγκάστηκαν να τα ‘κουκουλώσουν’" και τόνισε πως "η Πρυτανεία λέει ότι ποτέ δεν έγιναν καταγγελίες, εγώ σας λέω ευθαρσώς ότι έκανα".

Αναφερόμενη στην καταγγελία μιας άλλης πρώην φοιτήτριας για τον ίδιο καθηγητή και την σχετική ανάρτηση που έχει κάνει σε ομάδα των αποφοίτων στα social media, είπε: "Υπήρξαν δεκάδες σχόλια κάτω από την αρχική ανάρτηση και κανένας δε ρώτησε για ποιον μιλάμε".

Η αναφορά της συγκεκριμένης πρώην φοιτήτριας ήταν η αφορμή να ζητήσει ο πρύτανης του ΑΠΘ από τον εισαγγελέα να εκκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Ο ίδιος μάλιστα προέτρεψε όσες ή όσους φοιτητές έχουν παρόμοια βιώματα να τα αναφέρουν.

ΠΗΓΗ thetoc.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge