ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-1-2021

ΑΠΘ: Συγγνώμη από το Τμήμα Γεωλογίας

Aσχετα με την όποια δικαστική ή άλλη εξέλιξη θα έχουν οι πρόσφατες καταγγελίες

ΑΠΘ: Συγγνώμη από το Τμήμα Γεωλογίας

Η πρώτη μεγάλη και χωρίς κανέναν αστερίσκο συγγνώμη σε φοιτήτριες που έχουν καταγγείλει ότι δέχτηκαν παρενόχληση ήρθε από το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή Κώστα Παπαζάχο τονίζεται πως «άσχετα με την όποια δικαστική ή άλλη εξέλιξη θα έχουν οι πρόσφατες καταγγελίες, το Τμήμα μας θεωρεί ότι η ηθική ευθύνη που βαραίνει έναν ακαδημαϊκό φορέα στον οποίο εμφανίστηκαν τέτοια φαινόμενα είναι διαχρονική». Στη βάση αυτής της λογικής το Τμήμα «θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από όσες και όσους πέρασαν από τα θρανία του και έγιναν τυχόν δέκτες ανάλογης απαράδεκτης συμπεριφοράς και να διαβεβαιώσει ότι θα λάβει κάθε μέτρο ώστε στο μέλλον να μην εμφανιστούν ποτέ στο Τμήμα μας ανάλογα φαινόμενα».

Με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, το Τμήμα αναφέρεται μάλιστα σε «περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κατάχρησης εξουσίας από συνταξιούχο καθηγητή», τονίζει πως «υποστηρίζει τις ενέργειες των πρυτανικών αρχών» και «δεσμεύεται να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη διευκόλυνση της διερεύνησης των εν λόγω καταγγελιών». Επιπλέον «θα σταθεί δίπλα στους φοιτητές και αποφοίτους του που έχουν το θάρρος να καταγγείλουν ανάλογες πρακτικές, τονίζοντας πως ακόμα και αν κάποιες πράξεις έχουν παραγραφεί ποινικά, δεν έχουν παραγραφεί ηθικά στη συνείδηση του Τμήματος».

Οπως σημειώνουν, αφού «ανάλογες συμπεριφορές δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητες και οι πληγές που προκαλούν αθεράπευτες, το Τμήμα ενθαρρύνει όλους και όλες που έχουν γίνει δέκτες ανάλογης συμπεριφοράς, να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες καταγγελίες. Καλεί τα μέλη του να συμβάλουν με τη θετική στάση και βοήθειά τους, ώστε το θέμα να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής και καταδίκης ανάλογων πρακτικών». Ζητά επίσης από την «πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ και τις αρχές της να δημιουργήσουν ένα πιο αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης και ελέγχου (κανονισμός δεοντολογίας, Συνήγορος του Φοιτητή), που να υποστηρίζει όσους έχουν δεχτεί ανάλογες συμπεριφορές».

ΠΗΓΗ efsyn.gr

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge