ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-1-2021

ΑΠΘ: Συμβολική διαμαρτυρία από φοιτητές για τη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών

Η ομάδα των φοιτητών για πέντε λεπτά στάθηκε «βουβή» κλείνοντας τα στόματα των μελών της με μαύρα μαντήλια

ΑΠΘ: Συμβολική διαμαρτυρία από φοιτητές για τη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών

Κλείνοντας τα στόματά τους με μαύρα μαντήλια και κρατώντας πλακάτ με μηνύματα εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών αλλά και εναντίον της εμπορευματοποίησης του ανθρώπινου σώματος 24 φοιτήτριες κι ένας φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στις σκάλες μίας από τις δύο εισόδους της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου.

Η ομάδα των φοιτητών, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις που προβλέπει η τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για πέντε λεπτά στάθηκε αμίλητη στα σκαλιά και στη συνέχεια το κάθε μέλος της φώναξε κατά σειρά το μήνυμα που έγραφε το πλακάτ που κρατούσε.

Στόχος της διαμαρτυρίας των φοιτητών ήταν να καταδείξουν τι «τελικά όλα τα περιστατικά των σεξουαλικών παρενοχλήσεων είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία της ανισότιμης θέσης της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία». Οι φοιτητές επιχείρησαν να «σπάσουν τη σιωπή για τις πραγματικές αιτίες της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, πολλά από τα οποία έρχονται τώρα στην επιφάνεια, αλλά είναι η κορυφή του παγόβουνου και οι φοιτητικοί σύλλογοι θέλουν αυτά τα ζητήματα να τα βάλουν στο προσκήνιο με συγκεκριμένα αιτήματα», ανέφερε η Άννα Μαρία Ηλιού, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge