ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-1-2021

Χρειάζονται δραστικές επεμβάσεις στους οδικούς άξονες για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

Περιοδεία-αυτοψία του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Α΄ Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη

Χρειάζονται δραστικές επεμβάσεις στους οδικούς άξονες για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

Την ανάγκη να υπάρξουν «δραστικές επεμβάσεις στους οδικούς άξονες» ώστε η πρόσβαση «να μην είναι μια περιπέτεια», τόνισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Α΄ Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος περιόδευσε στο δίκτυο που οδηγεί στο Φίλυρο και στον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Συνοδευόμενος από τους δημάρχους Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο κ. Καστανίδης είχε την ευκαιρία να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως επίσης και για τους εναλλακτικούς οδικούς άξονες που προτείνουν με το κοινό υπόμνημά τους οι δήμαρχοι των τριών εμπλεκόμενων-όμορων δήμων, το οποίο υπογράφει και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης της Ι.Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου είναι απολύτως αναγκαίο έργο για τη δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα, αλλά χρειάζονται δραστικές επεμβάσεις στους οδικούς άξονες ώστε η πρόσβαση να μην είναι μια περιπέτεια», δήλωσε ο κ. Καστανίδης, και πρόσθεσε: «Είχαν την καλοσύνη σήμερα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, ο κ. Δανιηλίδης, και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, ο κ. Δεμουρτζίδης, να μου δείξουν ακριβώς πού είναι οι απαραίτητες και αναγκαίες οδικές προσβάσεις να βελτιωθούν, ώστε να βοηθήσουμε, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και με παρεμβάσεις στη Βουλή, για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Η περιοδεία του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Α΄ Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη πραγματοποιήθηκε προχθές, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, μετά την πρόσκληση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, την οποία απηύθυνε προς όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Α΄ και Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Αυτή ξεκίνησε από τη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου όπου ενημερώθηκε για τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και την επικινδυνότητα στη στροφή Φιλύρου, όπως επίσης και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με διαπλατύνσεις και τη δημιουργία κόμβου.

Αμέσως μετά, η αποστολή βρέθηκε στη Ν. Ευκαρπία όπου ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε για τον εναλλακτικό οδικό άξονα που οδηγεί απευθείας στο Φίλυρο και στον χώρο του υπό κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Πρόκειται για μια οδό μήκους 3,5 χλμ. που μπορεί να συνδεθεί με την εξωτερική περιφερειακή οδό και την Εγνατία Οδό στο ύψος του ΤΙΤΑΝ. Ακολούθως, συνοδευόμενος πάντα από τους δημάρχους Σίμο Δανιηλίδη και Δημήτρη Δεμουρτζίδη, διέσχισε τον άξονα που ξεκινά πίσω από το 424ΓΣΝ, και μέσω των Βυζαντινών Νερομύλων, καταλήγει στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, η οποία οδός διασχίζει τον οικισμό των Πεύκων και καταλήγει στο Φίλυρο.

«Αναδεικνύεται η ανάγκη γενναίων παρεμβάσεων…»

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων, στους οποίους απέστειλε σχετική επιστολή με τον ολοκληρωμένο φάκελο και το κοινό υπόμνημα.

Με το κοινό υπόμνημα, που υπογράφουν επιπλέον ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προτείνεται μια σειρά έργων και παρεμβάσεων ώστε να επιτευχθεί η ασφαλής προσέγγιση προς το υπό κατασκευή νοσοκομείο.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι ολοένα και περισσότερο ταυτίζονται με τον αγώνα μας βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα. Όσο περισσότερο δυναμώσουν οι παρεμβάσεις τόσο πιο κοντά στην επιτυχία του στόχου μας μπορούμε να έρθουμε. Ευχαριστούμε τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Χάρη Καστανίδη για τη τιμή που μας έκανε να αποδεχθεί την πρόσκλησή μου, και πιστεύω ότι η παρέμβαση του έχει τη δυναμική ώστε να αναδείξει την ανάγκη για γενναίες τομές στους οδικούς άξονες προς το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου. Περιμένουμε την ανταπόκριση και των άλλων βουλευτών της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης ώστε να ενισχυθεί το μέτωπο προς όφελος όλων», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge