ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-1-2021

Αγωγή σε βάρος Καράογλου προαναγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για το Μετρό

Αν δεν ανακαλέσει δηλώσεις του..

Αγωγή σε βάρος Καράογλου προαναγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για το Μετρό

Αγωγή κατά του πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου πρόκειται να καταθέσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις αιχμές που άφησε εναντίον του σε δηλώσεις του ρίχνοντας τους την υπαιτιότητα για την καθυστέρηση των εργασιών στο Μετρό.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον 102 FM της ΕΡΤ 3, ο Θ. Καράογλου ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Γ. Μητράκη: «Ποιοι είναι αυτοί που περιγράφετε όταν λέτε ότι στο ζήτημα του μέτρο υπήρχαν ιδιοτελή συμφέροντα;» με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Μακεδονίας - Θράκης να απαντά: «Οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι θέλουν να βγούνε στη σύνταξη από το έργο αυτό. Δε θέλουν να γίνει ποτέ. Θέλουν να σκάβουν όλη μέρα. Βέβαια η απορία η δική μου είναι πώς σε όλες τις οικοδομές εκεί γύρω όταν έχουν σκαφτεί κι έχουν γίνει και καινούργιες, δε βρίσκουν αρχαία κι όταν σκάβει ο Δήμος για να κάνει το πάρκινγκ στην πλατεία Διοικητηρίου κάτω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ή όταν σκάβει το κράτος για να κάνει το μέτρο, βρίσκονται τα αρχαία».

«Είναι θλιβερό πως ο κ. Καράογλου ενώ είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν γνωρίζει το παρελθόν της πόλης του» σημείωσε η Δέσποινα Κουτσούμπα μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και τον Απόστολο Λυκεσά.

«Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένα οικόπεδο να υποδείξει στην παλιά διαδρομή της οδού Εγνατίας -που είναι ίδια από τον 3ο αιώνα- να μην έχουν βρεθεί αρχαιότητες και να μην έχουν ανασκαφεί από την αρχαιολογική υπηρεσία από τότε που τελειώσαμε με την χούντα. Γιατί υπήρξαν και εποχές που όντως οι εργολάβοι χτίζανε πολυκατοικίες χωρίς να προλάβει να επέμβει η αρχαιολογική υπηρεσία» συνέχισε τονίζοντας πως «επειδή η δήλωσή του είναι απολύτως συκοφαντική θα πρέπει άμεσα να την ανακαλέσει ή να υποδείξει ένα οικόπεδο που έγινε ιδιωτική οικοδομή και αποκρύφθηκαν αρχαία από τους αρχαιολόγους αλλιώς θα αντιμετωπίσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση. Με μερικά πράγματα δεν μπορούμε να παίζουμε. Με την επιστημονική και επαγγελματική μας τιμή και υπόληψη και το αν οι αρχαιότητες υπάρχουνε ή τις εφευρίσκουν οι αρχαιολόγοι δεν μπορούμε να παίζουμε. Ή θα ανακαλέσει άμεσα ή θα πάμε σε αγωγή ως Σύλλογος».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος υπενθύμισε πως «δεν είναι μόνο οι τελευταίοι 15 μήνες χαμένοι για τον σταθμό Βενιζέλου. Είναι χαμένοι από την ώρα που εξελέγη δήμαρχος ο κ. Ζέρβας που φρόντισε με τον κ. Καραμανλή και την κα Μενδώνη να καθυστερούν τα έργα του Μετρό γιατί ήθελαν να αλλάξουν σχεδιασμό. Όταν το ανακοίνωσαν στο δημοτικό συμβούλιο τους είχαμε προειδοποιήσει ότι το χρονοδιάγραμμα θα τιναχτεί στον αέρα και δεν ήταν πιο γρήγορη και φτηνή λύση. Ενώπιον όλης της Θεσσαλονίκης προειδοποιήσαμε τη Θεσσαλονίκη και τον δήμαρχο ότι στο χρονοδιάγραμμα να συνυπολογίσουν την προσφυγή μας στο ΣτΕ. Έρχεται ο κ. Ζέρβας και μας λέει ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Εξαιτίας αυτών που σταμάτησαν το δρομολογημένο και εγκεκριμένο έργο στον σταθμό Βενιζέλου».

ΠΗΓΗ avgi.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge