H πρώτη σύμβαση αφορά την Αναβάθμιση της Τράπεζας Οφθαλμών του Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ με την κατασκευή νέας τράπεζας ιστών, αναπόσπαστο εργαλείο εκσυγχρονισμού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 124.000 ευρώ και η συνολική διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης ορίζεται σε 16 μήνες.
Το έργο περιλαμβάνει Οικοδομικές εργασίες και εργασίες Η/Μ-μετρήσεις clean room, πυρασφάλεια, ψυγειοκαταψύκτη με επιτηρητή, θάλαμο νηματικής ροής, σχισμοειδή λυχνία, σετ εργαλείων εξόρυξης και αφαίρεσης σκληροκερατοειδικού δίσκου και σύστημα ταυτοποίησης και ιχνηλασιμότητας ιστών.

Το κτίριο είναι κατασκευασμένο από πάνελ αμιάντου. Ο αμίαντος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει να είναι καλυμμένος όμως λόγω των καθιζήσεων εμφανίζονται αρκετά σημεία που έχουν υποστεί θραύση, με αποτέλεσμα να έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Η Καθαίρεση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:
Α. Αποξήλωση στοιχείων που περιέχουν αμίαντο.
Β. Αποξήλωση μη αμιαντούχων στοιχείων.
Γ. Βαφή της επικάλυψης της στέγης του κτιρίου του σταθμού αιμοδοσίας