ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-2-2021

Ζέρβας: Τα σχολεία συνεισφέρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στη διασπορά του κορονοϊού

Ολόκληρη - πλήρης η δήλωση Ζέρβα

Ζέρβας: Τα σχολεία συνεισφέρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στη διασπορά του κορονοϊού

«Τα σχολεία συνεισφέρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην κινητικότητα, η οποία φέρνει και το πρόβλημα της διασποράς».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ.Ζέρβας μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή φορέων της πόλης και της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αρχικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν αναφέρονταν αυτή η δήλωση του δημάρχου, ενώ η λέξη "σχολεία" έλλειπε και από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά η Περιφέρεια.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε:

«Το ότι βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ σημαίνει ότι έχουμε μια αναζωπύρωση. Αυτό σημαίνει με τη σειρά του ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Προφανώς θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, αλλά από την άλλη πλευρά μετά ένα χρόνο, μετά όλη αυτή την κόπωση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε πολύ καλά αντανακλαστικά. Το αυτονόητο ότι ο καθένας μας πρέπει να προσέχει το επαναλαμβάνουμε όλοι. 

Αλλά εκείνο που πρέπει να πω ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ότι άμεσα θα πρέπει να έχουμε αντιδράσεις για να ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξουμε και που πρέπει να επέμβουμε, ώστε να μην ξαναζήσουμε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2020, αλλά να παρέμβουμε με άμεσο και έξυπνο τρόπο. 

Αν φταίνε τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια ή λύκεια, αν θα πρέπει να εφαρμόσουμε διαφορετικούς κανόνες στην αγορά, αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται με ταχύτητα και εξειδικευμένα για κάθε περιοχή της χώρας μας, πόσω μάλλον για τη Θεσσαλονίκη. 

Ετέθη το ζήτημα της τόνωσης της οικονομικής ζωής της πόλης, που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Είμαστε όλοι σε εγρήγορση, δεν εφησυχάζουμε ούτε στιγμή και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ο κάθε δημότης και καθένας με δικαιοδοσία, ώστε να μην ξαναγυρίσει ο χρόνος πίσω στον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020. 

Δεν έχουμε επιπλέον μέτρα αλλά είναι κάτι που πρέπει να το παρακολουθούμε κάθε μέρα. Βρισκόμαστε στις 15 Οκτωβρίου του 2020 όσον αφορά στο ιικό φορτίο, που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω από τις 15 Οκτωβρίου κι όχι μετά, όταν ζήσαμε τον εφιαλτικό Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 

Τα (σχολεία) συνεισφέρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην κινητικότητα, η οποία φέρνει και το πρόβλημα της διασποράς. Στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή, πλην της εστίασης, όλα τα άλλα λειτουργούν».



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge