Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Φωτεινή

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
11.6
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-2-2021

Ειδικά οχήματα και εξοπλισμός για το δίκτυο εθελοντικών ομάδων των Δήμων της Θεσσαλονίκης

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ειδικά οχήματα και εξοπλισμός για το δίκτυο εθελοντικών ομάδων των Δήμων της Θεσσαλονίκης
fontsize

Με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα και εξοπλισμό υποστηρίζει το δίκτυο εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας των Δήμων της Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα σε θέματα φυσικών καταστροφών και να ενισχυθεί η επιχειρησιακή επάρκειά του.

Η παράδοση των ειδικών οχημάτων και του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Θέρμης, παρουσία του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι στο πλευρό των εθελοντών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής προσπάθειάς μας για τη θωράκιση του τόπου μας και την προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές. Με την κλιματική αλλαγή αντιμετωπίζουμε διαρκώς μεγαλύτερες προκλήσεις τόσο στην αντιπυρική, όσο και στην αντιπλημμυρική θωράκιση, όπου η συνεισφορά των εθελοντών έχει αποδειχθεί κρίσιμη και πολύτιμη. Το δίκτυο εθελοντών πολιτικής προστασίας των Δήμων αποκτά από σήμερα περισσότερα μέσα για να μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στο έργο του. Δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη ετοιμότητας και διαχείρισης του κινδύνου από πυρκαγιές και πλημμύρες, η οποία θα αξιοποιηθεί και θα εφαρμοστεί από τις εθελοντικές ομάδες της περιαστικής ζώνης της Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου - Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Ωραιοκάστρου και Πυλαίας - Χορτιάτη. Κοινός μας στόχος είναι η μείωση των δυσμενών επιπτώσεων από τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών και των πλημμυρών, κυρίως μέσω προληπτικών ενεργειών και δράσεων παρακολούθησης, αυτο-οργάνωσης και έγκαιρης προειδοποίησης».

Η κ. Πατουλίδου εξήρε το έργο των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας και δήλωσε πως ούσα η ίδια εθελόντρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, γνωρίζει πολύ καλά πως ο καλός εθελοντής είναι ο εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος εθελοντής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φροντίζει και για τα δύο.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Πατουλίδου για τη συνδρομή τους στο έργο της ομάδας εθελοντών πολιτικής προστασίας του δήμου Θέρμης. «Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς που προηγήθηκε είναι αυτό που βλέπετε σήμερα. Παραδόθηκαν στο δήμο Θέρμης τρία αυτοκίνητα πλήρως εξοπλισμένα τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στους εθελοντές μας που παράγουν μεγάλο και δύσκολο έργο και μάλιστα χωρίς να πληρώνονται. Ως δήμος έχουμε κάνει σειρά ενεργειών ώστε να τους εξοπλίσουμε σωστά, με στολές, εργαλεία, σχέδια και πολλά άλλα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε έκτακτο περιστατικό», επισήμανε ο Δήμαρχος.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του δικτύου εθελοντών, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιλαμβάνονται:

1.Υπηρεσίες για την εξειδίκευση του τοπικού κινδύνου πυρκαγιάς και πλημμύρας για την περιαστική ζώνη της Θεσσαλονίκης και ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών και σχεδίων δράσης ενεργειών για τους εθελοντές πολιτικής προστασίας των Δήμων της περιοχής.

2.Προμήθεια εξοπλισμού βελτίωσης της επιχειρησιακής ικανότητας των εθελοντικών ομάδων. Ο εξοπλισμός αφορά στην προμήθεια τριών εξειδικευμένων οχημάτων (4Χ4, με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και ασύρματο), που θα αξιοποιηθούν για την καλύτερη κάλυψη στο πεδίο των επιχειρησιακών αναγκών πολιτικής προστασίας της περιοχής εφαρμογής και τα οποία παραδόθηκαν σήμερα.

3.Προμήθεια εξοπλισμού βελτίωσης της ψηφιακής ικανότητας των εθελοντικών ομάδων. Ο εξοπλισμός αφορά στην προμήθεια μέσων και εργαλείων (κινητών συσκευών και ταμπλετών) για την εφαρμογή και επιχειρησιακή λειτουργία του πολύ-επίπεδου συστήματος ημερήσιας διάταξης / αναδιάταξης δυνάμεων εθελοντών πολιτικής προστασίας, που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο της πράξης. Επίσης ο εξοπλισμός περιλαμβάνει υποδομή δορυφορικού διαδικτύου και ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής του στόλου για τις ανάγκες εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας του ίδιου συστήματος.

4.Δημιουργία ειδικού μητρώου εξειδικευμένων εκπαιδευτών και εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων διαχείρισης κινδύνων. Αφορά στη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού μητρώου τακτικών και έκτακτων εκπαιδευτών. Στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν και δύο επιχειρησιακές εφαρμογές, μία ανά έτος, του πολύ-επίπεδου συστήματος ημερήσιας διάταξης / αναδιάταξης δυνάμεων, με τη συμμετοχή των εθελοντών πολιτικής προστασίας των Δήμων της περιοχής.

5.Δράσεις ενημέρωσης και δημοσιότητας. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν την οργάνωση και διενέργεια εκδηλώσεων ενημέρωσης και δημοσιότητας καθώς και την παραγωγή προωθητικού υλικού δημοσιότητας για το κοινό.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διακοπή ρεύματος στο Πλαγιάρι την Κυριακή
Διακοπή ρεύματος στο Πλαγιάρι την Κυριακή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζει το ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης
Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζει το ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα νεότερα αποτελέσματα της ομάδας του ΑΠΘ

Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στηρίζουν Μενδώνη
Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στηρίζουν Μενδώνη

Συνυπογράφουν το κείμενο των 56 ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων υπέρ της Υπουργού Πολιτισμού

Η επόμενη μέρα του τουρισμού αλλά και εμβληματικά έργα  στη Θεσσαλονίκη
Η επόμενη μέρα του τουρισμού αλλά και εμβληματικά έργα στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Συνάντηση εργασίας για το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος»
Συνάντηση εργασίας για το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος»

Τέθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου

Καράογλου: Ο Δήμος Βόλβης είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι
Καράογλου: Ο Δήμος Βόλβης είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι

Oμως χρήζει αναβάθμισης και αξιοποίησης..

Εξαδάκτυλος: Αναθεώρηση επιπέδου επιτήρησης στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή
Εξαδάκτυλος: Αναθεώρηση επιπέδου επιτήρησης στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή

Ανοδική η πορεία των κρουσμάτων κατά 30% στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Rapid test και διαμαρτυρίες για το σκληρό lockdown στον Εύοσμο
Rapid test και διαμαρτυρίες για το σκληρό lockdown στον Εύοσμο

Κάθε μέρα γίνονται τουλάχιστον 250 τεστ


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ