ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-2-2021

Ζέρβας: Το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι παιδιά ως 12 ετών

Τα πράγματα δείχνουν να είναι καλύτερα απ’ ό,τι στην Αττική

Ζέρβας: Το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι παιδιά ως 12 ετών

Τελικά ο κορωνοϊός κολλάει στα σχολεία, διαψεύδοντας τις διαβεβαιώσεις των ειδικών περί του αντιθέτου όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι παιδιά ως 12 ετών.

«Τα πράγματα δείχνουν να είναι καλύτερα απ’ ό,τι στην Αττική και σαφέστατα καλύτερα από τον Οκτώβριο και Νοέμβριο το κακό όμως παραμονεύει και δεν θέλει και πολύ», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ράδιο Θεσσαλονίκη. «Τρεις τέσσερις μέρες να εκτεθούμε μπορεί να επιστρέψουμε πάλι στις άσχημες εικόνες στα νοσοκομεία ακόμα και στα κοιμητήρια. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα σχολεία τόνισε πως έχουμε 2 εκατ. μετακινήσεις το πρωί και άλλες δυο εκατ. το μεσημέρι όταν είναι ανοιχτά όλα τα σχολεία. «Σύμφωνα με στοιχεία που έχω μπροστά μου από τον ΕΟΔΥ, από 0 έως 12 ετών παιδιά ήταν από 8,5 έως 11% δηλαδή συν πλην το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων. Ένα στα οκτώ κρούσματα που είχαμε πρόσφατα είναι κάτω των 17 ετών.
Αυτός ο πληθυσμός είναι κατά κανόνα ασυμπτωματικός και πιο επικίνδυνος. Το πρόβλημα στην χώρα δημιουργήθηκε κάπου τέλη Ιανουαρίου όταν συμπληρώθηκαν οι δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων».

Πληροφορίες tribune.gr
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge