Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευθαλία

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
12
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-2-2021

Στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου Θερμαϊκού o Θ.Καράογλου

Το THESS INTEC πολλαπλασιάζει την αξία του Δήμου Θερμαϊκού

Στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου Θερμαϊκού  o Θ.Καράογλου
fontsize

Στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου Θερμαϊκού που δοκιμάζεται από την πανδημία βρέθηκε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, συζητώντας με καταστηματάρχες και επιχειρηματίες τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην τοπική οικονομία εξαιτίας του κορωνοϊού και πως αυτά επηρεάζουν την εμπορική δραστηριότητα μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο κ. Καράογλου συνομίλησε με εκπροσώπους επαγγελματιών, άκουσε τις αγωνίες τους και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στους συναρμόδιους Υπουργούς τους προβληματισμούς που κυριαρχούν στην αγορά του Δήμου Θερμαϊκού, ώστε η Κυβέρνηση να τους λάβει σοβαρά υπόψη στο δίχτυ προστασίας που «πλέκει» γύρω από τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Προηγήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαμασλή, στη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για τη μεταρρύθμιση που υλοποιεί η Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ακόμη συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού στην Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου «Thess Intec», ένα από τα δυο mega projects που υλοποιεί η Κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και το οποίο ο κ. Καράογλου έβαλε στις ράγιες της υλοποίησης ως Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), ενώ εκτενής διάλογος έγινε για την ανάπτυξη του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο Δήμος Θερμαϊκού έχει περισσότερα από 50 χιλιόμετρα συνεχόμενης ακτογραμμής, καθώς και για την ανάδειξη των υδροβιοτόπων Αγγελοχωρίου και Επανομής.

Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συναντήσεων ο κ. Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την πανδημία να συνεχίζει να μας απειλεί και πλέον να κινείται πιο επιθετικά μετά τις μεταλλάξεις, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει. Η πατρίδα μας αντιστέκεται αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού και έχοντας γρήγορα αντανακλαστικά προσαρμόζεται στα δεδομένα θέλοντας να περιορίσει την έξαρση του Covid-19, προσφέροντας πολύτιμο χρόνο στο Σύστημα Υγείας να προχωρήσει γρήγορα τους εμβολιασμούς.

Επίσης, όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι οικονομία χωρίς υγεία δεν υπάρχει. Κατανοώ την κόπωση, όπως και τον εκνευρισμό. Όμως στην αγωνία των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και των νοικοκυριών, η Κυβέρνηση απαντά με στοχευμένες παρεμβάσεις και δυναμικά μέτρα στήριξης που βοηθούν όλους τους πληττόμενους.

Σήμερα προέτρεψα τη δημοτική αρχή του Δήμου Θερμαϊκού και τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής να μείνουμε ενωμένοι ώστε να γράψουμε μαζί τον επίλογο της υγειονομικής κρίσης. Κανείς δεν θα μείνει μόνος και απροστάτευτος. Μαζί θα ξεπεράσουμε τις πρόσκαιρες δυσκολίες και μαζί θέτουμε τις βάσεις ώστε ο Δήμος Θερμαϊκού να κεφαλαιοποιήσει τις πλούσιες αναπτυξιακές δυνατότητες που διαθέτει.

Ιδιαίτερα με την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς “Thess Intec” εντός των διοικητικών του ορίων η αξία της ευρύτερης περιοχής θα πολλαπλασιαστεί, αφού ο Δήμος Θερμαϊκού θα καταστεί η “καρδιά” της καινοτομίας και της ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο το οποίο θα προσδώσει στη γη ακόμη μεγαλύτερη αξία, θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει μια έκταση 761 στρεμμάτων η οποία σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτη, αλλάζοντας ριζικά προς το καλύτερο το μέλλον του Δήμου Θερμαϊκού».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σύγκλητος ΑΠΘ: Αναζητά ευθύνες στις αστυνομικές δυνάμεις για τα επεισόδια της προηγούμενης Δευτέρας
Σύγκλητος ΑΠΘ: Αναζητά ευθύνες στις αστυνομικές δυνάμεις για τα επεισόδια της προηγούμενης Δευτέρας

Καλεί εκπροσώπους φοιτητών σε ανοικτό διάλογο με τα μέλη της Συγκλήτου

Κείμενο στήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ από 223 καθηγητές πανεπιστημίων
Κείμενο στήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ από 223 καθηγητές πανεπιστημίων

Στέκονται «απέναντι στην απόπειρα στοχοποίησης του»

Εργασίες συντήρησης  στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης
Εργασίες συντήρησης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης

Στην περιοχή των νοσοκομείων «Παπαγεωργίου» και «424 ΓΣΝΕ»

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ για υπογραφή Σ.Σ.Ε
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ για υπογραφή Σ.Σ.Ε

Δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για υπογραφή Σ.Σ.Ε

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης  στηρίζει τους   εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ

Το ΕΚΘ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ

© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας