ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-2-2021

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στο Ε.Σ.Ρ. για την εθελοντική αιμοδοσία

Αρνηση μετάδοσης των ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων του δήμου σε Μ.Μ.Ε. πανελλήνιας εμβέλειας

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στο Ε.Σ.Ρ.  για την  εθελοντική αιμοδοσία

Την «κραυγή αγωνίας» του για τα ελάχιστα αποθέματα αίματος στη χώρα μας και την απογοήτευση και αγανάκτησή του για τη «συνεχιζόμενη αρνητική, αυθαίρετη, άδικη και εν δυνάμει επικίνδυνη» στάση του Ε.Σ.Ρ., αναφορικά με την άρνηση χορήγησης άδειας μετάδοσης των ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την Εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης σε Μ.Μ.Ε. πανελλήνιας εμβέλειας, εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. Αθανάσιο Κουτρομάνο.

Η επιστολή, με την οποία ζητείται από το Ε.Σ.Ρ. να ανακαλέσει την αρνητική του απόφαση, κοινοποιήθηκε σε όλους τους αρχηγούς και τους βουλευτές των κομμάτων, στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ζητώντας την παρέμβαση και την υποστήριξή τους.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στην επιστολή του «ελπίζαμε ότι η δύσκολη κατάσταση της πανδημίας του Covid-19 και η επακόλουθη μείωση στην ήδη μη επαρκή προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, θα σας ευαισθητοποιούσε περισσότερο, ώστε να αλλάξετε, επιτέλους, την απαράδεκτη και δυνητικά ‘‘εγκληματική’’ απόφασή σας που δεν λαμβάνει προφανώς υπόψη τη θλιβερή πραγματικότητα, ναρκοθετώντας την κρίσιμη προσπάθειά μας και απαξιώνοντας την ευαισθησία χιλιάδων εθελοντών αιμοδοτών».

«Ένας κρίσιμος ρυθμιστικός παράγοντας που συμβάλλει άκρως αποφασιστικά στην επιτυχία της σταθερής προσπάθειάς μας είναι βεβαίως και η υποστήριξη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη μετάδοση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μας μηνυμάτων μέσω των τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας χωρίς περιορισμούς, αποκλεισμούς και εξαιρέσεις» υπογραμμίζει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «οι λόγοι που το επιτάσσουν είναι προφανείς και πρόδηλοι, αναγνωρίζοντας τη διαφορά της απήχησης ενός μεγάλου πανελλήνιου μέσου ενημέρωσης και επικοινωνίας (ιδιωτικού ή κρατικού) από τα αντίστοιχα τοπικού ή περιφερειακού χαρακτήρα, τα οποία εμφανίζουν πολύ περιορισμένη θεαματικότητα ή ακροαματικότητα, λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη τη θλιβερή πραγματικότητα που ισχύει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της βόρειας Ελλάδας, και δη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

«Δεδομένου ότι οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και εντάσσονται εξ ορισμού στην υπηρεσία της κοινωνίας και του ανθρώπου, αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό μιας απόφασης, που δείχνει να προστατεύει τον ραδιοτηλεοπτικό χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και όχι το ύψιστο αγαθό της ζωής του ανθρώπου μέσω της οργανωμένης αντιμετώπισης της ανεπάρκειας αίματος, αιμοπεταλίων, οργάνων σώματος και μυελού των οστών» συμπληρώνει ο δήμαρχος, ζητώντας να εγκριθεί το αρχικό αίτημα για μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών κοινωνικών μηνυμάτων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την επικείμενη εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης (13 – 20 Φεβρουαρίου 2021) από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας.

Αναλυτικά η επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

»Αναγκαζόμαστε -για πολλοστή φορά τα τελευταία έτη- να επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση του Ε.Σ.Ρ. για να εκφράσουμε τα αισθήματα απογοήτευσης και αγανάκτησης που μας διακατέχουν για τη συνεχιζόμενη αρνητική, αυθαίρετη, άδικη και εν δυνάμει «επικίνδυνη» στάση του Ε.Σ.Ρ. απέναντι στο δήμο μας, αναφορικά με την άρνηση χορήγησης άδειας για την πανελλήνια μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων για την εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του δήμου μας.

»Ελπίζαμε ότι η δύσκολη κατάσταση της πανδημίας του COVID-19 και η επακόλουθη μείωση στην ήδη μη επαρκή προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, θα σας ευαισθητοποιούσε περισσότερο, ώστε να αλλάξετε, επιτέλους, την απαράδεκτη και δυνητικά «εγκληματική» απόφασή σας που δε λαμβάνει προφανώς υπόψη την θλιβερή πραγματικότητα.

»Η πανδημία του COVID-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας έχει περιορίσει τις μετακινήσεις όλων στο ελάχιστο, ενώ έχει ενισχύσει την επιφυλακτικότητα αρκετών συνανθρώπων μας να αιμοδοτήσουν σε νοσοκομειακό περιβάλλον, με ολέθριο αποτέλεσμα την αισθητή δραματική μείωση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα μας, την ώρα που οι ανάγκες παραμένουν στο ακέραιο, με σοβαρά προβλήματα να δημιουργούνται σε όσους βρίσκονται σε διαδικασία συνεχών μεταγγίσεων. Ασθενείς με θαλασσαιμία ή δρεπανοκυτταρική αναιμία, εμπλεκόμενοι ατυχημάτων καθώς και συνάνθρωποι μας που υποβάλλονται σε προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις δυσκολεύονται καθημερινά, με τα νοσοκομεία να επιδίδονται σε έναν συνεχή και άνισο αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

»Ενισχύοντας τον ιερό αυτόν αγώνα, ο δήμος μας από την αρχή της πανδημίας επέτεινε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια που κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τη διοργάνωση τριών τακτικών και δύο έκτακτων εθελοντικών αιμοδοσιών, με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας για εθελοντές και προσωπικό, αποκαλύπτοντας για άλλη μία φορά τα ισχυρά αποθέματα αγάπης και αλληλεγγύης που είναι φωλιασμένα στην κοινωνία μας και δεν κάμπτονται, αντιθέτως ενισχύονται, από τη δυσκολία των συνθηκών, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας.

»Όπως είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε πολύ καλά, ο δήμος μας, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αποτελεί ίσως τον μοναδικό δήμο που στην πορεία του χρόνου έχει να επιδείξει τόσο πλούσιο έργο και αξιοζήλευτη δράση στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διατηρώντας τη μεγαλύτερη Δημοτική Τράπεζα Αίματος στη χώρα μας. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα σταθερών και συνεπών δυναμικών εκστρατειών, οι οποίες επεκτείνονται στη δωρεά οργάνων σώματος, βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, επιτυγχάνοντας να ευαισθητοποιούμε και να κινητοποιούμε ετησίως χιλιάδες συμπολιτών και συνδημοτών μας κατά τις τρεις τακτικές αλλά και στις έκτακτες αιμοδοσίες που διοργανώνουμε με τη στενή και αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, που εξελίσσονται σε γιορτή της ανθρωπιάς, της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, και του αλτρουισμού.

»Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι ο διαρκής αγώνας μας για την ενίσχυση της πανελλήνιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας αίματος, όπως πολύ δραματικά αναφέρεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), εμφορείται από τις πανανθρώπινες αξίες της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης και της υποστήριξης συνανθρώπων μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι περιττό, επίσης, να αναφέρουμε ότι είναι ηθική υποχρέωσή μας, αλλά και ευχαρίστησή μας, να κινητοποιούμαστε και εκτάκτως, όπως στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, όταν το απαιτούν οι ανάγκες των νοσοκομείων που φθάνουν στο τραγικό σημείο να αναβάλλουν ακόμη και κρίσιμα χειρουργεία.

»Ένας κρίσιμος ρυθμιστικός παράγοντας που συμβάλλει άκρως αποφασιστικά στην επιτυχία της σταθερής προσπάθειάς μας είναι βεβαίως και η υποστήριξη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη μετάδοση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μας μηνυμάτων μέσω των τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας χωρίς περιορισμούς, αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Και οι λόγοι που το επιτάσσουν είναι προφανείς και πρόδηλοι, αναγνωρίζοντας τη διαφορά της απήχησης ενός μεγάλου πανελλήνιου μέσου ενημέρωσης και επικοινωνίας (ιδιωτικού ή κρατικού) από τα αντίστοιχα τοπικού ή περιφερειακού χαρακτήρα, τα οποία εμφανίζουν πολύ περιορισμένη θεαματικότητα ή ακροαματικότητα, λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη τη θλιβερή πραγματικότητα που ισχύει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της βόρειας Ελλάδας, και δη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι μάλιστα γεγονός, ότι η μη μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών μας μηνυμάτων, τα τελευταία χρόνια, από Μ.Μ.Ε. πανελλήνιας εμβέλειας, αποτυπώθηκε σε μία μείωση της τάξης του 50% στην προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, με την γνωστοποίηση των εθελοντικών μας αιμοδοσιών να περιορίζεται στην από στόμα σε στόμα διάδοσή τους και τη μετάδοσή τους μόνο από τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία δεν παρακολουθεί πάνω από το 5% του κοινού.

»Παρά τις δραματικές εκκλήσεις που απευθύνουμε κάθε χρόνο στην ανθρώπινη και κοινωνική σας ευαισθησία, εξηγώντας σας το τεράστιο πρόβλημα ανεπάρκειας αίματος, ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο, στα ελληνικά Νοσοκομεία και τις τραγικές του συνέπειες, -όπως πολύ δραματικά περιγράφει και στα μηνύματά του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)-, η στάση σας παραμένει αρνητική, ναρκοθετώντας την κρίσιμη προσπάθειά μας και απαξιώνοντας την ευαισθησία χιλιάδων εθελοντών αιμοδοτών.

Πραγματικά, δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε ως λόγο για την άδικη απόφασή σας την επαναλαμβανόμενη εύκολη εξήγηση της ψυχρής γραφειοκρατικής και στερούμενης κάθε κοινωνικής και ανθρώπινης ευαισθησίας αντιμετώπισης του αιτήματός μας. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και εντάσσονται εξ ορισμού στην υπηρεσία της κοινωνίας και του ανθρώπου, αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό μιας απόφασης, που δείχνει να προστατεύει τον ραδιοτηλεοπτικό χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και όχι το ύψιστο αγαθό της ζωής του ανθρώπου μέσω της οργανωμένης αντιμετώπισης της ανεπάρκειας αίματος, αιμοπεταλίων, οργάνων σώματος και μυελού των οστών.

»Ελπίζοντας στην -έστω και την τελευταία στιγμή- αλλαγή της ακατάληπτης και δυνητικά «επικίνδυνης» αυτής απόφασης, που ναρκοθετεί την κρίσιμη προσπάθειά μας πάνω στο ευαίσθητο και κρίσιμο πρόβλημα της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στη χώρα μας, σας καλούμε και σας παρακαλούμε:

να τροποποιήσετε άμεσα την υπ’ αριθμ. 09-26.01.2021 απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του ΕΣΡ και

να εγκριθεί το αρχικό αίτημά μας για μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών κοινωνικών μηνυμάτων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την επικείμενη εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης (13 – 20 Φεβρουαρίου 2021) από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας, όπως οι νόμοι το προβλέπουν και το επιτάσσουν

»Απευθύνοντας ύστατη και δραματική έκκληση στην ανθρώπινη και κοινωνική ευαισθησία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge