ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-2-2021

Ανοιχτοί την Τρίτη οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Θετικός ο απολογισμός της αντιμετώπισης του κύματος κακοκαιρίας

Ανοιχτοί την Τρίτη οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Τη διατήρηση όλων των κεντρικών οδικών αξόνων καθαρών, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων κοινής ωφέλειας και αστικής συγκοινωνίας σε αυτούς να είναι ασφαλής, και την επιτυχή αντιμετώπιση των μικροπροβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του διημέρου, επέφερε η κινητοποίηση και η ετοιμότητα του μηχανισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος είχε προετοιμαστεί έγκαιρα για την αναμενόμενη επιδείνωση της κακοκαιρίας με χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Στη θετική εικόνα του απολογισμού κρίσιμο ρόλο διαδραμάτισε και η στάση των πολιτών, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, οι οποίοι όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων αλλά κυρίως γιατί συμμετείχαν μαζικά στην προμήθεια συσκευασιών αλατιού και τη διατήρηση των πεζοδρομίων καθαρών. Να σημειωθεί ότι από τα 28 σημεία προμήθειας αλατιού διατέθηκαν συνολικά 10.000 συσκευασίες, ενώ εκατοντάδες τόνοι αλατιού χρησιμοποιήθηκαν από τα ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα στο δημοτικό οδικό δίκτυο, με τα δυο Κέντρα Επιχειρήσεων που λειτούργησαν στα Πεύκα και στη Νεάπολη να συντονίζουν τις δράσεις με αποτελεσματικότητα.

Καθοριστική στον περιορισμό της μετακίνησης των πολιτών αποδείχθηκε η κινητοποίηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών, του προσωπικού των ΚΑΠΗ, του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς από τη μια ενημερώθηκαν τηλεφωνικά πάνω από 13.500 ηλικιωμένοι, οικογένειες ΑμεΑ και μελών ΚΗΦΗ, στη διάθεση των οποίων βρίσκονταν 47 ιατροί και δεκάδες άτομα νοσηλευτικού προσωπικού, φυσιοθεραπευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και οικογενειακών βοηθών για έκτακτες ανάγκες, και από την άλλη εξυπηρετήθηκαν εκατοντάδες περιπτώσεις πολιτών που χρειάστηκε να μετακινηθούν για ιατρικούς λόγους ή και για εμβολιασμό.

Ιδιαίτερο βάρος επιδείχθηκε στους κεντρικούς οδικούς άξονες, δεδομένου ότι το διήμερο εφημέρευαν και τα νοσοκομεία «Γεώργιος Παπανικολάου» και «Παπαγεωργίου», όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η ασφαλής προσέγγιση σε αυτά ώστε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου.
Σύσκεψη για τα σχολεία

Και παρά του ότι επιτεύχθηκε η ασφαλής πρόσβαση στα σχολεία, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά, ενώ -με νεότερη σημερινή απόφαση της ΠΚΜ- το ίδιο θα συμβεί και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα τη διοίκηση του δήμου.

Σε μακρά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Νομικών Προσώπων του δήμου και τα υπηρεσιακά στελέχη, αποφασίστηκε για αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου να παραμείνουν ανοικτοί και να λειτουργήσουν με κανονικό ωράριο και πλήρες πρόγραμμα, για να εξυπηρετήσουν υπαρκτές πραγματικές ανάγκες των οικογενειών. Κι αυτό καθώς κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και η ασφαλής προσέγγιση σε αυτές, αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας χθες, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, τα συνεργεία του δήμου έως και σήμερα το πρωί, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, επιδόθηκαν σε έναν αγώνα διαρκείας για τον καθαρισμό των οδών και των πεζοδρομίων πέριξ των εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, όπως και των αύλειων χώρων των σχολείων, των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών.

«Όλες οι δομές της εκπαίδευσης μπορούσαν άνετα να λειτουργήσουν σήμερα με εγγυημένη την ασφάλεια και με σίγουρη την πρόσβαση σε όλα τα σχολεία. Ευθυγραμμιζόμενοι, όμως, με την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και μόνο για σήμερα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια) θα παραμείνουν κλειστά, τα οποία ωστόσο την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, θα τα λειτουργήσουμε κανονικά. Αποφασίσαμε, όμως, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου μας αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου να είναι ανοιχτοί και να λειτουργήσουν κανονικά», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μετά το πέρας της σύσκεψης.
«Στάση ευθύνης…»

Ιδιαίτερες αναφορές ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης έκανε στην αποτελεσματική κινητοποίηση και εμπλοκή των δημοτικών Υπηρεσιών, όπως και στους πολίτες. Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ευχαριστούμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας που συμμετείχαν με στάση ευθύνης στην κοινή προσπάθεια ώστε να διατηρήσουμε το δήμο μας ανοικτό και λειτουργικό χωρίς προβλήματα και ατυχήματα. Η συμμετοχή τους ήταν καθοριστική καθώς ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας για περιορισμό των μετακινήσεών τους, είτε πεζή είτε με οχήματα, και με την έγκαιρη προμήθεια του αλατιού συνέβαλαν στον καθαρισμό των πεζοδρομίων.

»Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι επί τρία 24ωρα ξεπέρασαν κάθε όριο και με καλή διάθεση συνέδραμαν στην καθαρή και λειτουργική εικόνα του δήμου μας, με τους βασικούς οδικούς άξονες κατά προτεραιότητα να είναι σε άριστη κατάσταση και στη συνέχεια τους δευτερεύοντες δρόμους.

»Τέλος, εκφράζω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στους αρμόδιους αντιδημάρχους και τα επιχειρησιακά στελέχη που παραμένοντας σε 24ωρες βάρδιες συνέβαλαν τα μέγιστα στο θετικό αποτέλεσμα και κατεύθυναν με επιτυχία τα ειδικά συνεργεία στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προέκυπταν».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge