Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-2-2021

Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Ξέφραγο αμπέλι το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΓΑΔΘ

Eπιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Ξέφραγο αμπέλι το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΓΑΔΘ
fontsize

Ξέφραγο αμπέλι το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΓΑΔΘ χαρακτηρίζει η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης που για το λόγο αυτό, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά η Ενωση αναφέρει:

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚ, μέσω ΠΟΑΣΥ, για τα κενά ασφαλείας στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Ένα μεμονωμένο περιστατικό χρήσης ασυρμάτου από στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας σε έτερη Αστυνομική Διεύθυνση, είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή σε όλες τις Υπηρεσίας της ΓΑΔΘ για χρέωση-αποχρέωση των πομποδεκτών κατά την έναρξη και λήξη της υπηρεσίας.

Δεδομένης της παλαιότητας του εν λόγω εξοπλισμού στη ΓΑΔΘ, η πρακτική αυτή περισσότερο παραπέμπει στο «πονάει χέρι, κόβει κεφάλι». Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι η ασφάλεια των ενδοεπικοινωνιών στην πόλη μας είναι διάτρητη, εξαιρουμένων ορισμένων πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης. Το να αποσιωπούμε τα πραγματικά περιστατικά, απλώς μεταθέτει το πρόβλημα και υποθηκεύει το μέλλον των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Παρότι η τεχνολογία των ασυρμάτων πομποδεκτών έχει αναπτυχθεί πολύ, η Ελληνική Αστυνομία έχει μείνει δεκαετίες πίσω, επιτρέποντας σε παραβατικά στοιχεία να παρεμβάλλονται στις μεταδόσεις της και να ενημερώνονται για τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι, δίνεται ένα σοβαρό πλεονέκτημα σε εγκληματικές οργανώσεις και μεμονωμένους δράστες που ενεργούν όντας η «σκιά» της ΕΛΑΣ, ενώ παράλληλα, μετατρέπει τους Αστυνομικούς σε κινούμενους στόχους, εκθέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Τα ανωτέρω είναι ευρέως γνωστά, πλην όμως, οι αρμόδιοι δεν έχουν προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ενδοεπικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον, οι υπάρχοντες ασύρματοι είναι τόσο περιορισμένοι, που συχνά οι συνάδελφοί μας αναγκάζονται να περιμένουν τη λήξη της προηγούμενης βάρδιας για να χρησιμοποιήσουν εκ περιτροπής έναν πομποδέκτη.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωσή μας έχει πολλάκις επισημάνει κι ενίοτε στηλιτεύσει την υφιστάμενη κατάσταση, πλην όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιληφθεί καμία πρόθεση για ανάληψη πρωτοβουλιών.

Η απάντηση στα υπάρχοντα κενά ασφαλείας επιβάλλεται να είναι ο εκσυγχρονισμός των υλικών (συσκευών) και η ασφάλεια-θωράκιση του δικτύου μετάδοσης. Η πρόταση αυτή είναι απαίτηση τόσο της Ένωσής μας, όσο και χιλιάδων Αστυνομικών που καθημερινά δίνουν αγώνα κατά της εγκληματικότητας, χωρίς ωστόσο να τους χορηγούνται τα στοιχειώδη για την ασφάλειά τους και την επίτευξη των στόχων τους.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης
Νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης

Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το καθολικό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Σύλληψη 29χρονου για κλοπή μοτοσικλετών ύστερα από καταδίωξη
Σύλληψη 29χρονου για κλοπή μοτοσικλετών ύστερα από καταδίωξη

Στην ευρύτερη περιοχή του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Πέτρος Λεκάκης
Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Πέτρος Λεκάκης

Ο Πέτρος Λεκάκης προτάθηκε για τη θέση του προέδρου από την πλευρά της διοικούσας δημοτικής παράταξης

Κατάσχεση αλιευμάτων  στη Νέα Μηχανιώνα
Κατάσχεση αλιευμάτων στη Νέα Μηχανιώνα

Κατασχέθηκαν 84 κιλά που θα διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα

Πρεμιέρα για το πρώτο πλοίο από Θεσσαλονίκη  για Βόρειο Αιγαίο και Κυκλάδες
Πρεμιέρα για το πρώτο πλοίο από Θεσσαλονίκη για Βόρειο Αιγαίο και Κυκλάδες

Αρχίζει ξανά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με νησιά


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ

© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας