ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-2-2021

H μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων λέει όχι στην δημιουργία μονάδας για τα νοσοκομειακά απόβλητα στην Σίνδο

Εως ότου εγκριθεί το νέο ρυμοτομικό σχέδιο

H μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων λέει όχι στην δημιουργία μονάδας για τα νοσοκομειακά απόβλητα στην Σίνδο

Αρνητική γνωμοδότηση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας θερμικής επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου έδωσε σήμερα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου παρουσίασε την γνωμοδότηση επί της μελέτης του έργου εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας θερμικής επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων.

Βάσει των στοιχείων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η μονάδα επρόκειτο να εγκατασταθεί στο Ο.Τ 52 Ο της ΒΙΠΕ και απέχει περίπου 2,5 χλμ από τον οικισμό της Σίνδου και 1,5 χλμ από τον οικισμό της Αγχιάλου.

Στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της ΒΙΠΕ Σίνδου του 2017 με Απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης προβλέπονται στις χρήσεις γης, η εγκατάσταση τέτοιας δραστηριότητας.

Βάσει του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων και του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων, προκρίνονται θέσεις εντός των οργανωμένων υποδοχέων όπως η ΒΙΠΕ Σίνδου.

Επίσης κατά την έγκριση της μελέτης αναθεώρησής του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στη ΒΙΠΕ Σίνδου, ο Δήμος Δέλτα με ομόφωνη απόφασή του τάχθηκε υπέρ του εν λόγω ρυμοτομικού απορρίπτοντας δύο ενστάσεις που υποβλήθηκαν.

Παρόλα αυτά, η κ. Πατουλίδου επεσήμανε πως οι προβλεπόμενες χρήσεις γης του ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙΠΕ Σίνδου δεν ισχύουν πλέον από τις 29/6/2019 διότι δεν έγινε η προσαρμογή της μελέτης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου στη ΒΙΠΕ Σίνδου ως προς τις χρήσεις γης με τις διατάξεις του ΠΔ59/2018 εντός ενός έτους από την δημοσίευση του.

Στο μεταβατικό αυτό διάστημα ισχύουν οι προισχύουσες χρήσεις γης του ΠΔ/23-2-87.

Η κ. Πατουλίδου πρότεινε εφόσον δεν υπάρχει εν ισχύ ρυμοτομικό σχέδιο στη ΒΙΠΕ Σίνδου, η Μητροπολιτική Επιτροπή να τοποθετείται αρνητικά σε κάθε περίπτωση που εξετάζει γνωμοδοτικά για τη ΒΙΠΕ Σίνδου έως ότου εγκριθεί το νέο ρυμοτομικό σχέδιο.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge