ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-2-2021

Δήμος Δέλτα: Θετικό βήμα για την αποτροπή εγκατάστασης δύο μονάδων αποτέφρωσης

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση , λέει ο δήμαρχος

Δήμος Δέλτα: Θετικό βήμα για την αποτροπή εγκατάστασης  δύο μονάδων αποτέφρωσης

Φρένο στην εγκατάσταση δύο μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη ΒΙΠΕ Σίνδου έβαλε η χθεσινή εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, η οποία έκανε σαφές ότι δεν ισχύουν επί του παρόντος οι προβλεπόμενες χρήσεις γης του ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙΠΕ Σίνδου από το 2019 και αυτό, διότι εξέπνευσε η σχετική προθεσμία.

«Οι προβλεπόμενες χρήσεις γης του ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙΠΕ Σίνδου δεν ισχύουν πλέον από τις 29/6/2019 διότι δεν έγινε η προσαρμογή της μελέτης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου στη ΒΙΠΕ Σίνδου ως προς τις χρήσεις γης με τις διατάξεις του ΠΔ59/2018 εντός ενός έτους από την δημοσίευση του» είπε η κα.Πατουλίδου.

Μάλιστα, η ίδια εισηγήθηκε στα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής ότι «εφόσον δεν υπάρχει εν ισχύ ρυμοτομικό σχέδιο στη ΒΙΠΕ Σίνδου, η Μητροπολιτική Επιτροπή να τοποθετείται αρνητικά σε κάθε περίπτωση που εξετάζει γνωμοδοτικά για τη ΒΙΠΕ Σίνδου έως ότου εγκριθεί το νέο ρυμοτομικό σχέδιο». Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει απλά μία προσωρινή απόφαση και όχι ένα τετελεσμένο γεγονός.

Συγκρατημένα αντέδρασε ο Δήμος Δέλτα στην σχετική εισήγηση. «Η Δημοτική Αρχή του δήμου Δέλτα και η κοινωνία της Σίνδου κέρδισαν την πρώτη μάχη στον αγώνα που δίνουν από κοινού για να σταματήσουν τα σχέδια εγκατάστασης δύο μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη ΒΙΠΕ» αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του Δήμου ο οποίος τονίζει πως είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει την εγκατάσταση αυτών των μονάδων στην περιοχή.

«Για εμάς αυτή η απόφαση, είναι μια πρώτη νίκη στον αγώνα που δίνουμε μαζί με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους τοπικούς συμβούλους και όλη την κοινωνία της Σίνδου θέλοντας να διασφαλίσουμε ένα υγιές περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Μέχρι να καταφέρουμε να μην επιτραπεί η εγκατάσταση καμίας από τις δύο μονάδες στην περιοχή μας» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνεδρίασης.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge