ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-2-2021

Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα Δημοτικά Πολυϊατρεία θέλει ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών

Νέα επιστολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στην πολιτική ηγεσία

Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα Δημοτικά Πολυϊατρεία θέλει ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών

Τη δημιουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στα Δημοτικά Πολυϊατρεία, ώστε να ενισχυθεί η εθνική προσπάθεια για μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ζητά με επιτακτικό τρόπο ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με νέα επιστολή του που απέστειλε σήμερα στον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, στον υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στον γεν. γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, η απόφαση να δημιουργηθούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών μόνο δυο Εμβολιαστικά Κέντρα «μάς προκάλεσε θλίψη και απογοήτευση καθώς οι χώροι που επιλέχθηκαν δεν πληρούν τις απαιτούμενες αυξημένες ανάγκες για την πραγματοποίηση μεγάλου αριθμού εμβολίων ημερησίως και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, όταν μάλιστα στα δυο παραπάνω Εμβολιαστικά Κέντρα αποστέλλονται εκατοντάδες πολίτες από όλη τη Θεσσαλονίκη», καθώς «σ’ αυτούς τους χώρους, που είναι μικροί και χωρίς ασανσέρ, θα αναγκάζονται να συνωστίζονται δεκάδες συνανθρώπων μας από όλη τη Θεσσαλονίκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ταυτόχρονα, αυτό συνεπάγεται και την αφάνταστη ταλαιπωρία στην οποία καλούνται να υποβληθούν ηλικιωμένοι, κατάκοιτοι συνάνθρωποί μας, άρρωστοι και ανάπηροι πολίτες αναγκαζόμενοι να μετακινηθούν χιλιόμετρα και να συνωστίζονται στους μικρούς χώρους των Εμβολιαστικών Κέντρων».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, η δημιουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στα Δημοτικά Πολυϊατρεία, τα οποία «στεγάζονται σε καλά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους και στελεχώνονται από 47 δημοτικούς ιατρούς και δεκάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες», ενώ επιπλέον «βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του δήμου μας που είναι εύκολα προσβάσιμα και διαθέτουν χώρους στάθμευσης οχημάτων», κρίνεται «άκρως αναγκαία και επιβεβλημένη από τις έντονα πιεστικές συνθήκες, προκειμένου οι εμβολιασμοί να διεξαχθούν ομαλά και να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού το συντομότερο δυνατό».

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,
Παρά την εφαρμογή πολλαπλών μέτρων, η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση με αποτέλεσμα καθημερινά να καταγράφονται πολλές εκατοντάδες κρουσμάτων και να αυξάνεται ο αριθμός τόσο των νοσηλευόμενων ασθενών όσο και των διασωληνομένων ασθενών στις ΜΕΘ.

Η μόνη ελπίδα είναι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού έτσι ώστε σταδιακά και άμεσα να υπάρξει ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας. Είναι μια εθνική προσπάθεια που όλοι στηρίζουμε προσβλέποντας στην ενίσχυση της ανοσίας της κοινότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση από τον Απρίλιο του 2020 θέσαμε στη διάθεση της Πολιτείας τα Δημοτικά Πολυϊατρεία του δήμου μας για την πραγματοποίηση διαγνωστικών test, θέλοντας να συνδράμουμε στην εθνική προσπάθεια για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας. Ενώ η προσφορά μας έγινε δεκτή με συγχαρητήρια και από την πλευρά του ΕΟΔΥ και από την πλευρά του υπ. Υγείας, δυστυχώς η συνδρομή μας αγνοήθηκε, όπως το ίδιο συνέβη και κατά το επόμενο διάστημα που επαναφέραμε το θέμα.

Στη συνέχεια, από τον Οκτώβριο που άρχισαν οι προετοιμασίες για τα εμβόλια, τόσο προφορικά στους αρμόδιους παράγοντες και φορείς όσο και με επιστολή μας (2237/28.1.2021), θέσαμε εκ νέου τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δήμου μας στη διάθεση της Πολιτείας, ζητώντας επιτακτικά τη δημιουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν στα Δημοτικά μας Πολυϊατρεία, τα οποία στεγάζονται σε καλά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους και στελεχώνονται από 47 δημοτικούς ιατρούς και δεκάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Επιπλέον, αυτά βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του δήμου μας που είναι εύκολα προσβάσιμα και διαθέτουν χώρους στάθμευσης οχημάτων.

Αντ’ αυτών, με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών θα λειτουργήσουν μόνο δυο Εμβολιαστικά Κέντρα, ένα στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης (Λαγκαδά 116, Νεάπολη) και ένα στο Τοπικό Ιατρείο Ροδοχωρίου (Επταπυργίου 68, Συκιές).

Πραγματικά η απόφαση αυτή μάς προκάλεσε θλίψη και απογοήτευση καθώς οι χώροι που επιλέχθηκαν ως Εμβολιαστικά Κέντρα δεν πληρούν τις απαιτούμενες αυξημένες ανάγκες για την πραγματοποίηση μεγάλου αριθμού εμβολίων ημερησίως και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, όταν μάλιστα στα δυο παραπάνω Εμβολιαστικά Κέντρα αποστέλλονται εκατοντάδες πολίτες από όλη τη Θεσσαλονίκη.

Σ’ αυτούς τους χώρους, που είναι μικροί και χωρίς ασανσέρ, θα αναγκάζονται να συνωστίζονται δεκάδες συνανθρώπων μας από όλη τη Θεσσαλονίκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ταυτόχρονα, αυτό συνεπάγεται και την αφάνταστη ταλαιπωρία στην οποία καλούνται να υποβληθούν ηλικιωμένοι, κατάκοιτοι συνάνθρωποί μας, άρρωστοι και ανάπηροι πολίτες αναγκαζόμενοι να μετακινηθούν χιλιόμετρα και να συνωστίζονται στους μικρούς χώρους των Εμβολιαστικών Κέντρων.

Με δηλωμένη την αγωνία μας για την πορεία της πανδημίας, και έχοντας υπόψη τα παραπάνω, επαναφέρουμε το θέμα ζητώντας επιτακτικά να προχωρήσετε άμεσα στη δημιουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στα Δημοτικά μας Πολυϊατρεία προκειμένου να ενισχυθεί η εθνική προσπάθεια με τον ταχύτερο εμβολιασμό όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού καθημερινά, για να μπορούμε να ελπίζουμε σε μια γρήγορη έξοδο από την κρίση της πανδημίας.

Η ενέργεια αυτή, στην οποία σας καλούμε να προβείτε άμεσα, κρίνεται άκρως αναγκαία και επιβεβλημένη από τις έντονα πιεστικές συνθήκες, προκειμένου οι εμβολιασμοί να διεξαχθούν ομαλά και να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού το συντομότερο δυνατό».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge