ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-2-2021

Τους έδειραν για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου τους»

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών

Τους έδειραν για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου τους»

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που διεκδικούν να κάνουν μάθημα, αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές αποδείχτηκε η υποκρισία και οι πραγματικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ». Γελάει ο κάθε πικραμένος!

Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!

Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Με το νόμο τους και την τρομοκρατία του θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως-Χρυσοχοίδη από τα Πανεπιστήμια.

Απίστευτη βία των ΜΑΤ σε διαδηλωτή στο ΑΠΘ - Τον σέρνουν ημίγυμνο

Ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφει τη βίαιη αστυνομική καταστολή που ασκήθηκε κατά των φοιτητών στο προαύλιο του ΑΠΘ.

Στο βίντεο αποτυπώνεται η άνευ προηγουμένου επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτή που βρίσκεται ήδη ακινητοποιημένος και προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες.

Οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν στο βίντεο χρησιμοποιούν εναντίον του φοιτητή δακρυγόνο και τον ψεκάζουν με κάποιο σπρέι.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο - ντοκουμέντο, οι αστυνομικοί σέρνουν και τραβολογούν τον φοιτητή που είναι γυμνός από τη μέση και πάνω ενώ κάποιος ακούγεται να λέει να κάνουν αλυσίδα ώστε να μη φανεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί αδιαφορούν για τις φωνές των παρευρισκόμενων που τους εγκαλούν για τη βία που ασκούν, και τους ειρωνεύονται, όταν κάποιος επισημαίνει ότι είναι ήδη ακινητοποιημένος ο προσαχθέντας.

Συνολικά έχουν γίνει 30 προσαγωγές. Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στο κτίριο της πρυτανείας που νωρίς το πρωί είχε καταληφθεί από μέλη φοιτητικών οργανώσεων που αντιδρούν στην εφαρμογή του «νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» για την αποδιοργάνωση των Πανεπιστημίων και την εγκαθίδρυση αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν ακόμη και σε δημοσιογράφους και κάμεραμεν που κατέγραφαν τα γεγονότα, όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Πληροφορίες avgi.gr







Αξιολογήστε το άρθρο
Βρέθηκαν σχόλια: 1
vodaman
2021-02-22 17:33:27
Γιατί διαμαρτύρεστε βρε παιδιά, σε ποιο άλλο αυταρχικό καθεστώς υπάρχουν τόσες ελευθερίες?
0
0



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge