Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
12.9
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-2-2021

Ζέρβας: Eχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση με την πανδημία του κορωνοϊού

Αν πρέπει να κλείσει κάτι, αυτό είναι τα σχολεία..

Ζέρβας: Eχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση με την πανδημία του κορωνοϊού
fontsize

Την πεποίθησή του ότι πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, διαβεβαιώνοντας την ίδια ώρα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο Δήμος από τη δική του πλευρά θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το σχέδιο “Ελευθερία”.

“Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έλευση της πανδημίας στην πόλη, στη χώρα μας. Ένας χρόνος με πολλές δυσκολίες, στερήσεις, απώλειες σε ζωές και περιουσίες, ένας χρόνος στον οποίο δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμη πολλά. Τολμώ όμως να πω ότι σταθήκαμε όρθιοι. Και σήμερα αρχίζει να προβάλλει η άνοιξη”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: “Εμβόλια, πρωτόκολλα θεραπείας, μέτρα προστασίας και αυτοσυγκράτηση, γνώση κι εμπειρία μάς καθιστούν ανθεκτικούς στον ιό, ο οποίος φαίνεται σταδιακά να χάνει τη μάχη με την επιστήμη, με την ανθρώπινη θέληση”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ταυτόχρονα σημείωσε ότι προς το παρόν δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ούτε για μία στιγμή. Με την επισήμανση ότι έρχεται “πρώτα η δημόσια υγεία και αμέσως μετά η οικονομία”, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις παρεμβάσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα και για τις “τολμηρές και δύσκολες θέσεις”, όπως τις χαρακτήρισε, τις οποίες διατύπωσε μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

“Εφόσον τα πράγματα ξεφύγουν σε επίπεδο κρουσμάτων, λυμάτων, νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, θα πρέπει να επέμβουμε άμεσα και είμαι απολύτως σαφής: Αν πρέπει να κλείσει κάτι, αυτό είναι τα σχολεία. Αν πρέπει να κλείσουν όλα, αυτό να γίνει έγκαιρα”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική τοποθέτησή του, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και για την πρόσφατη επίσκεψη στο Δημαρχείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

“Ο Υπουργός Υγείας μού μετέφερε το αισιόδοξο μήνυμα ότι, εάν όλα πάνε βάσει σχεδιασμού, στις 2 Μαΐου, που είναι το φετινό μας Πάσχα, θα έχουν εμβολιαστεί το σύνολο των κατοίκων της χώρας ηλικίας άνω των 60 ετών και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Μετά θα μιλάμε για μια άλλη νόσο”, είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας γνωστό ότι μόνο χτες στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ εμβολιάστηκαν 1.026 άτομα.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά πολιτών που χρήζουν βοήθειας σε εμβολιαστικά κέντρα. Σημείωσε, μάλιστα, πως, εφόσον απαιτηθεί, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα οργανώσει και θα λειτουργήσει δικό του εμβολιαστικό κέντρο.

Ανταπεξήλθαμε στις προκλήσεις της κακοκαιρίας

Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επιτυχή μάχη που έδωσαν απέναντι στην κακοκαιρία που έπληξε πριν από λίγες ημέρες την πόλη. Συγχρόνως, μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία που υπήρξε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους όμορους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

“Κατά κοινή ομολογία ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης ανταπεξήλθε των προκλήσεων της κακοκαιρίας. Δείξαμε στην πράξη πως, όταν υπάρχει εγρήγορση, όταν υπάρχει σχέδιο και έγκαιρη κινητοποίηση, τότε μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν λύθηκαν με μιας όλα τα θέματα εξοπλισμού και υποδομών. Ανακτήσαμε όμως την αυτοπεποίθηση, ανακτήσαμε την επιχειρησιακή αισιοδοξία και ικανότητα να ανταποκριθούμε. Η πόλη δεν θα μένει απροστάτευτη, οι πολίτες της δεν θα νιώσουν εγκαταλελειμμένοι”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η επόμενη μέρα του τουρισμού αλλά και εμβληματικά έργα  στη Θεσσαλονίκη
Η επόμενη μέρα του τουρισμού αλλά και εμβληματικά έργα στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Συνάντηση εργασίας για το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος»
Συνάντηση εργασίας για το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος»

Τέθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου

Καράογλου: Ο Δήμος Βόλβης είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι
Καράογλου: Ο Δήμος Βόλβης είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι

Oμως χρήζει αναβάθμισης και αξιοποίησης..

Εξαδάκτυλος: Αναθεώρηση επιπέδου επιτήρησης στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή
Εξαδάκτυλος: Αναθεώρηση επιπέδου επιτήρησης στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή

Ανοδική η πορεία των κρουσμάτων κατά 30% στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Rapid test και διαμαρτυρίες για το σκληρό lockdown στον Εύοσμο
Rapid test και διαμαρτυρίες για το σκληρό lockdown στον Εύοσμο

Κάθε μέρα γίνονται τουλάχιστον 250 τεστ

Προχωρά η μελέτη για το νέο πολιτιστικό κέντρο Ταγαράδων
Προχωρά η μελέτη για το νέο πολιτιστικό κέντρο Ταγαράδων

Η κατασκευή του νέου πολιτιστικού κέντρου πρόκειται να γίνει σε δημοτικό οικόπεδο

Υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα η πρυτανεία του ΑΠΘ
Υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα η πρυτανεία του ΑΠΘ

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ