ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-2-2021

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Στη συγκέντρωση καλεί η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 11:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση καλεί η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Το πρωί της Δευτέρας 22/2 οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων και Πολιτικών Επιστημών, με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ ενάντια στον πρόσφατα ψηφισμένο αντι-εκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως. Οι φοιτητές συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην όξυνση των ταξικών φραγμών, την αστυνομοκρατία και την περιστολή της ταξικής συνδικαλιστικής δράσης στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Με εντολή του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πανεπιστημιακό campus, με σκοπό να καταστείλουν την κατάληψη της Πρυτανείας και να συλλάβουν τους αγωνιζόμενους φοιτητές. Οι φοιτητές απηύθυναν κάλεσμα στήριξης και αλληλεγγύης και γρήγορα κόσμος έσπευσε στο σημείο, όμως βρήκε μπροστά του έναν ισχυρό αστυνομικό φραγμό. Με τη συνενοχή της κυβέρνησης και του πρύτανη του ΑΠΘ οι μπάτσοι που κατέκλυσαν το πανεπιστημιακό campus, που περικύκλωσαν την κατειλημμένη πρυτανεία και απέκοψαν κάθε οδική διέλευση προς το χώρο, χρησιμοποίησαν ανεξέλεγκτη βία, ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης στους συγκεντρωμένους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους αλληλέγγυους, ακόμα και στους ρεπόρτερ, τη δουλειά των οποίων παρενοχλούσαν σκόπιμα. Τα ένστολα καθάρματα δε δίστασαν ακόμα και να βασανίσουν έναν διαδηλωτή, ρίχνοντας μπροστά του δακρυγόνο, ενώ ήταν ακινητοποιημένος και σέρνοντας το κεφάλι του στο οδόστρωμα. Η αστυνομία προχώρησε τελικά σε 31 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ, όπου ο ρουφιάνος πρύτανης του ΑΠΘ κατέδειξε στους μπάτσους αυτούς που θεωρούσε “υπεύθυνους” για την κατάληψη. Οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες περνούν αύριο από εισαγγελέα.

Την ίδια μέρα δόθηκε μια πρώτη αντανακλαστική απάντηση ενάντια στην κρατική καταστολή και σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 31 συλληφθέντες. Πάνω από 500 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, την ίδια ώρα που πάνω από 250 αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΘ. Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε στήριξή όσους και όσες θεωρούν καθήκον τους την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι απαντήσεις μας ενάντια στα αντικοινωνικά και αντι-εργατικά μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό πρέπει να δοθούν συλλογικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ την Τρίτη 23/2, 11:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας).
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge