ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-2-2021

Υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα η πρυτανεία του ΑΠΘ

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα η πρυτανεία του ΑΠΘ

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη σκιά της εφόδου των ΜΑΤ και της βίαιης καταστολής των φοιτητικών κινητοποιήσεων πριν από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίς το πρωί, με εντολή των πρυτανικών αρχών, ο επόπτης της υπηρεσίας καθαριότητας του Πανεπιστήμιου μετέβη στην είσοδο του κτιρίου, ζητώντας από άτομα που βρίσκονται μέσα να του επιτρέψουν να παραλάβει εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να εργαστεί το προσωπικό σε άλλα κτίρια του πανεπιστημίου.

Άτομα από την κατάληψη συνόδευσαν τον επόπτη για να παραλάβει τον εξοπλισμό, ενώ δεν έκαναν αποδεκτό αίτημα να επιτραπεί σε εργαζόμενους της υπηρεσίας φύλαξης να εγκατασταθούν στο θεωρείο του κτιρίου διοίκησης, που είναι το κέντρο επικοινωνίας και διαχείρισης έκτακτων περιστατικών με όλα τα κτίρια εντός όσο και εκτός του campus, ούτε και να γίνει καθαρισμός και απολύμανση του κατειλημμένου κτιρίου.

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα μέλη της Πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Φοιτητικές παρατάξεις από το σχήμα των ΕΑΑΚ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που έχουν πληροφορηθεί τον προγραμματισμό συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης της Συγκλήτου του ΑΠΘ για τα γεγονότα της Δευτέρας έχουν καλέσει σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο διοίκησης.

ΠΗΓΗ efsyn.gr

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ)

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge