ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-2-2021

Μονάδες αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού: Έχουμε γίνει το χωνευτήρι όλης της Βόρειας Ελλάδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος λέει όχι

Μονάδες  αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού: Έχουμε γίνει το χωνευτήρι όλης της Βόρειας Ελλάδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη λειτουργία των δύο αυτών μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη Βιομηχανική Περιοχή και συντάσσεται πλήρως με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα, που γνωμοδοτούν κατά της εγκατάστασης των παραπάνω μονάδων.

Ηχηρό “όχι” στη χωροθέτηση μονάδων καύσης υγειονομικών αποβλήτων στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής και στα ευρύτερα όρια του Δήμου είπε ομόφωνα χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος.

Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε ψήφισμα κατά της ενδεχόμενης λειτουργίας των δύο αυτών μονάδων υποστηρίζοντας ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. “Συμμετέχουμε στον αγώνα, από κοινού με τον Δήμο Δέλτα, μέχρι να μην επιτραπεί η εγκατάσταση καμίας από τις δύο μονάδες στην περιοχή μας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα, το οποίο υπερψήφισαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, με τους επικεφαλής τους να υποστηρίζουν ότι “θα πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας”.

Έχουμε γίνει το χωνευτήρι όλης της Βόρειας Ελλάδας. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε άλλη επιβάρυνση στην περιοχή μας. Ήδη η ευρύτερη δυτική Θεσσαλονίκη είναι επιβαρυμένη και δεν είναι δυνατόν να υποστούμε και άλλου είδους υποβάθμιση”, τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος υποστηρίζοντας ότι “θα πρέπει να γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός και να υπάρξει μια ισόρροπη χωροθέτηση”.

“Επτά δήμαρχοι ενώσαμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και την αναβάθμιση της περιοχής μας. Αντί να έχουμε μια απάντηση πάνω σε αυτό το ζήτημα, λάβαμε ως απάντηση την εγκατάσταση δύο μονάδων καύσης υγειονομικών αποβλήτων”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. “Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε πλέον ένα συνολικό ισόρροπο σχεδιασμό”, είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συμπληρώνοντας: “Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Εάν συμπαραταχθούμε νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν”.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος κλήθηκε να παραστεί και ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το ιστορικό του θέματος. “Θα πρέπει η δυτική Θεσσαλονίκη να σταματήσει να είναι ουραγός των εξελίξεων και να αποκτήσει αυτό το μέρισμα το οποίο εμείς πλουσιοπάροχα καταβάλλουμε για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης”, είπε ο κ. Ιωαννίδης. “Οι Δήμοι Δέλτα και Χαλκηδόνος αποτελούν τον πνεύμονα ανάπτυξης της δυτικής πλευράς. Απαιτούμε πλέον να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα μεγάλα και διαχρονικά ζητήματα που έφεραν σε υστέρηση και καθήλωση την περιοχή μας”, τόνισε ο κ. Ιωαννίδης. “Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα φως στο μέλλον. Να σχεδιάσουμε από κοινού ζητήματα τα οποία θα αναβαθμίζουν τον τόπο μας και θα δίνουν μια άλλη αισθητική εικόνα της περιοχής. Θα πρέπει να ενώσουμε και να συμπυκνώσουμε τη δυναμική μας στο αίτημα της απομάκρυνσης ρυπογόνων δραστηριοτήτων και στην έλευση καινοτόμων υπηρεσιών. Δεν μπορεί σε αυτή την πόλη να υπάρχει αυτή η μονομέρια της ανάπτυξης”, κατέληξε ο Δήμαρχος Δέλτα.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

Για μια ακόμη φορά ζούμε το ίδιο έργο.

Επαναλαμβάνεται η προσπάθεια για τη χωροθέτηση επιβαρυντικών για το περιβάλλον δραστηριοτήτων στη Δυτική Περιοχή της Θεσσαλονίκης καθώς προτείνεται η χωροθέτηση μονάδων καύσης υγειονομικών αποβλήτων για την κάλυψη όλης της Βόρειας Ελλάδος.

Η Δυτική Θεσσαλονίκη όμως δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση

Η εγκατάσταση των δύο μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη Βιομηχανική Περιοχή στα ευρύτερα όρια του Δήμου μας θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί.

Συμμετέχουμε στον αγώνα, από κοινού με τον Δήμο Δέλτα, μέχρι να μην επιτραπεί η εγκατάσταση καμίας από τις δύο μονάδες στην περιοχή μας.

Επιθυμούμε την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και των όμορων δήμων μας, με προτεραιότητα την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων, που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη λειτουργία των δύο αυτών μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη Βιομηχανική Περιοχή. Συντάσσεται πλήρως με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα, που γνωμοδοτούν κατά της εγκατάστασης των παραπάνω μονάδων.

Λέμε όχι σε μια ακόμη υποβάθμιση του τόπου μας.

Διεκδικούμε το καλύτερο για τους συμπολίτες μας”.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης

Τραυματίστηκε θανάσιμα 52χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ
Aπάτη σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού με οικονομικό όφελος 148.000 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε μετά από συνεργασία της EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό

Μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 (Νεάπολης) και Κ8 (Τριανδρίας)

Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 77 ανήλικοι στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge