ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-2-2021

Ενίσχυση του στόλου οχημάτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με δύο νέους υπερσύγχρονους γερανούς εξοπλίζονται τα τεχνικά κλιμάκια

Ενίσχυση του στόλου οχημάτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με δύο νέα υπερσύγχρονα γερανοφόρα οχήματα ενισχύεται ο στόλος στα τμήματα Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας, Πρασίνου και Συντήρησης Οδών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, απόρροια των συστηματικών προσπαθειών και του σχεδιασμού των αρμοδίων οργάνων του δήμου για τη βέλτιστη παροχή προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Η παραλαβή των νέων οχημάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Υποδομών Στέλιο Γκατζέ και τον επόπτη συντήρησης Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Χατζηναούμ. Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, αφού ζήτησε από τους προμηθευτές λεπτομερέστατη ενημέρωση για τα συστήματα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες των νέων οχημάτων, εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας ότι «τέτοιου είδους νέας τεχνολογίας μηχανήματα, αποτελούν πρόσθετα όπλα στη φαρέτρα των Τεχνικών Υπηρεσιών για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων». Ταυτόχρονα ο Σίμος Δανιηλίδης απαίτησε από την προμηθεύτρια εταιρεία, να προστεθούν επιπλέον συστήματα ασφάλειας στη λειτουργία των γερανών.
Πρόκειται για δύο, καινοτόμου τεχνολογίας, νέου τύπου γερανοφόρα οχήματα που αναμένεται να διευκολύνουν εργασίες καθαρισμού και μεταφοράς μεγάλων αντικειμένων από το οδικό δίκτυο, ενώ σημαντική αναμένεται να είναι η προσφορά τους και σε τυχόν επιχειρήσεις απεμπλοκής ,απεγκλωβισμού και διάνοιξης που ενδεχομένως θα μπορούσαν να προκληθούν από έντονα καιρικά φαινόμενα και σεισμούς.

Το πρώτο είναι διπλοκάμπινο, φέρει ενσωματωμένο τηλεσκοπικό γερανό έκτασης 6,5 μέτρων και ανατρεπόμενη καρότσα αλουμινίου. Το δεύτερο υπάγεται στην κατηγορία υπερκατασκευής, με ενσωματωμένο τηλεχειριζόμενο τηλεσκοπικό γερανό έκτασης 8 μέτρων, ενσωματωμένο σύστημα «αρπάγης» για συλλογή και μεταφορά ογκωδέστατων αντικειμένων και ανατρεπόμενη καρότσα με δυνατότητα πτυσσόμενης πλευρικής αντιστήριξης.

Η προμήθεια των οχημάτων υπάγεται στο πρόγραμμα του υπ. Εσωτερικών «ΦιλόΔημος ΙΙ», προϋπολογισμού 260.400 ευρώ, με χρηματοδότηση το ποσό των 165.000 € και συμμετοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατά 95.400 ευρώ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ

Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου
Παραβίασαν και αφαίρεσαν αντικείμενα από σπίτια και έκλεψαν πινακίδα αυτοκινήτου

Στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πεύκων, Πυλαίας, Θέρμης και Σταυρούπολης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge