Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-3-2021

Διάκριση για το One-Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Αναδείχτηκε ως η καλύτερη πρακτική από το πρόγραμμα INTERREG EUROPE

Διάκριση για το One-Stop Liaison Office  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
fontsize

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης Μιας Στάσης –“One-Stop Liaison Office” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχτηκε ως η καλύτερη πρακτική από το πρόγραμμα INTERREG EUROPE στην κατηγορία του Περιβάλλοντος και της αειφορικής χρήσης των φυσικών πόρων για τις δράσεις του στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας.

Η λειτουργία του Γραφείου Διαμεσολάβησης Μιας Στάσης -One-Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχτηκε ως η καλύτερη πρακτική από το πρόγραμμα "INTERREG EUROPE” στην κατηγορία του Περιβάλλοντος και της αειφορικής χρήσης των φυσικών πόρων, για τις δράσεις του στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, έπειτα από δημόσια ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 10 Δεκεμβρίου 2020, συμμετείχαν συνολικά 30 επιλεγμένες καλές πρακτικές που αναδείχθηκαν κατά την υλοποίηση έργων του “Interreg Europe”. Το One-Stop Liaison Office διαγωνίσθηκε στην κατηγορία «Περιβάλλον και Αειφορική Χρήση των Φυσικών Πόρων» και αναδείχθηκε 1ο στις ψήφους του κοινού μεταξύ των 8 συνολικά πρακτικών της κατηγορίας αυτής.

Σκοπός του One-Stop Liaison Office είναι η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την υιοθέτηση δράσεων κυκλικής οικονομίας και την προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων.

Η μετατροπή των περιβαλλοντικών προκλήσεων σε επιχειρηματικές ευκαιρίες πραγματοποιείται μέσω της διεξαγωγής εργαστηρίων επιχειρηματικής ανακάλυψης, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων και ερευνητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της ενημέρωσης για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ήταν τα κουπόνια καινοτομίας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 αλλά και το πρόγραμμα «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας».

O Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή τη βράβευση του Γραφείου Διαμεσολάβησης Μιας Στάσης -One-Stop Liaison Office τόνισε ότι “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας Ευρωπαϊκούς πόρους ενισχύει την πραγματική οικονομία του τόπου μας με δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την ικανότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων να καινοτομούν. Μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτές που προέκυψαν από το έργο CESME αναδεικνύουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του οικοσυστήματος καινοτομίας, αλλά και την ανάδειξη της καινοτομίας ως τρίτου πυλώνα της οικονομίας μας μαζί με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό”.

Η καλή αυτή πρακτική αναδείχθηκε μέσω του έργου “CESME – Κυκλική Οικονομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Interreg Europe”. Συντονιστής εταίρος του έργου είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ενώ στο έργο συμμετέχει και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και 7 άλλοι εταίροι από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο του έργου “CESME” βρίσκεται η έννοια της κυκλικής οικονομίας, που αποτελεί βασική παράμετρο της Πράσινης Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται η μετάβαση από μία γραμμική σε μία κυκλική οικονομία, όπου όλες οι εκροές μιας παραγωγικής διαδικασίας επαναχρησιμοποιούνται αποτελώντας εισροές σε μια άλλη παραγωγική διαδικασία.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες των υποψήφιων καλών πρακτικών το έργο “BRIDGES” βραβεύτηκε στην κατηγορία έρευνας και καινοτομίας, το έργο “TRINNO” στην κατηγορία της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και, τέλος, το έργο “REGIO-MOB” στην κατηγορία της οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν τις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν κατά την εκδήλωση του “Interreg Europe” εδώ:

https://www.interregeurope.eu/news-and-events/news/10706/watch-the-recording-of-our-30-stories-online-event/?no_cache=1&cHash=da2d903c556705bc21ffcd73e73b989a

(η κατηγορία «Περιβάλλον και Αειφορική Χρήση των Φυσικών Πόρων» είναι μετά το 52:36’’).

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο “CESME”:

κα Χρυσάνθη Κισκίνη, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικoτεχνικής Υποστήριξης και Υλοποίησης Προγραμμάτων, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας

τηλ.: 2310403074,
e-mail: c.kiskini@rdfcm.gr

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Γραφείου Διαμεσολάβησης Μιας Στάσης –“One-Stop Liaison Office” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

κα Μαρία Γουλάπτη, Αν. Προισταμένη Τμήματος Υποστήριξης Καινοτομίας, Αυτοτελής Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

τηλ. 2313319795,
e-mail: m.goulaptsi@pkm.gov.gr

κος Σταύρος Μαντζανάκης, Επιστημονικός υπεύθυνος λειτουργίας του One-Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

τηλ.: 2313 319668,
e-mail:info@ris3rcm.eu.

ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.ris3rcm.eu

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης Μιας Στάσης -One-Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ ΚΜ 2014-2020 στο πλαίσιο της πράξης «Μηχανισμός Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ζέρβας: Επιλογή εξωστρέφειας για τη Θεσσαλονίκη η έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Ζέρβας: Επιλογή εξωστρέφειας για τη Θεσσαλονίκη η έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας πρόκειται να στεγαστεί στη βίλα Πετρίδη

Δωρεάν WiFi σε 21 επιλεγμένες τοποθεσίες και δημοτικά κτήρια του Δήμου Παύλου Μελά
Δωρεάν WiFi σε 21 επιλεγμένες τοποθεσίες και δημοτικά κτήρια του Δήμου Παύλου Μελά

Τα σημεία και οι αντίστοιχες περιοχές κάλυψης ανά δημοτική κοινότητα

Παραχωρείται στο Ελληνογερμανικό 'Ιδρυμα Νεολαίας η Βίλα Πετρίδη
Παραχωρείται στο Ελληνογερμανικό 'Ιδρυμα Νεολαίας η Βίλα Πετρίδη

Νασιούλας: Οχι στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη

Αποκαταστάθηκε η τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα που είχε βεβηλωθεί
Αποκαταστάθηκε η τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα που είχε βεβηλωθεί

Έπεσε θύμα βανδαλισμού λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωσή της

Προγραμματική Σύμβαση ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και Υπουργείου Ναυτιλίας
Προγραμματική Σύμβαση ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και Υπουργείου Ναυτιλίας

Για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μελέτη Αναμόρφωσης Συστήματος Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών»

29χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασαν τρία άτομα
29χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασαν τρία άτομα

Την επιβίβασαν δια της βίας σε αυτοκίνητο και την οδήγησαν σε αγροτική περιοχή

Βρήκαν και παρέδωσαν τσάντα με 1000 ευρώ
Βρήκαν και παρέδωσαν τσάντα με 1000 ευρώ

Εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης στην καθαριότητα


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας