ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-4-2021

Αύξηση του ιικού φορτίου 56% στη Θεσσαλονίκη

Στα επίπεδα 1ης εβδομάδας Νοεμβρίου

Αύξηση του ιικού φορτίου 56% στη Θεσσαλονίκη

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και μάλιστα στα επίπεδα της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, οπότε κι αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον η εικόνα από τα λύματα της Θεσσαλονίκης δείχνει μια αύξηση του ιικού φορτίου της τάξεως του 56% σε ένα ήδη σοβαρά επιβαρυμένο προφίλ της πόλης.

«Αυξήθηκε πάρα πολύ το ιικό φορτίο το τελευταίο διάστημα. Είμαστε περίπου στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Η διαφορά είναι ότι τον Νοέμβριο προερχόμασταν από έναν Οκτώβρη που ήταν όλα ανοιχτά, ενώ τώρα έχουμε ένα σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη που ξεκινά από τις αρχές Μαρτίου».

Τόνισε δε ότι το 90% της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου αφορά στη βρετανική μετάλλαξη, η οποία έχει επικρατήσει, ενώ αντίθετα η νοτιοαφρικανική έχει χαθεί από τα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος συνέστησε συμμόρφωση στην τήρηση των μέτρων ώστε να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα. «Αν καθένας από εμάς προσέξει λίγο παραπάνω, τότε θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας», σημείωσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η εστίαση πρέπει να ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους πριν το Πάσχα ώστε να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις των πολιτών σε πλατείες.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge